Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Fudbaleri Intera odigrali su nerešeno 3:3 s Benfikom u revanšu četvrtfinala Lige šampiona na stadionu "Đuzepe Meaca".

Inter je pobedom u prvom meču (2:0) obezbedio italijansko polufinale Lige šampiona i to će na istom stadionu igrati oba meča, pošto će se sastati sa gradskim rivalom Milanom.

PROČITAJTE JOŠ:

Milan je dan ranije uspeo da remijem 1:1 eliminiše Napoli i pred svojom publikom da proba da se domogne finala elitnog takmičenja u kom nije bio od 2007. godine, dok Inter finale nije igrao od kada je osvojio Ligu šampiona 2010.

Inter je pobedu ispustio u završnih deset minuta pošto je dotle potpuno kontrolisao stvari i dešavanja na terenu i bio je bolji tim.

Da je to slučaj, nagovestio je Nikolo Barela svojim golom iz šesnaesterca već u 14. minutu, kada mu je Lautaro Martinez asistirao za 1:0.

Interu je u 33. minutu poništen gol Martineza zbog faula, ali Lautaro će kasnije uspeti da se upiše u strelce. Dotle je prvo Fredrik Aursnes glavom poravnao rezultat u 38. minutu na 1:1 i tako je ostalo do kraja poluvremena.

Džeko je imao šansu i udarac glavom u 61. minutu, samo minut kasnije se Otamendi snašao kada je bosansko-hercegovački internacionalac još jednom bio u situaciji da ugrozi gol rivala.

Gonsalo Ramoš je u 64. minutu probao da šutira sa oko 16 metara i gađao je neprecizno pored gola, a samo minut i po kasnije Lautaro Martinez je dao prvi gol posle mesec i po dana.

U vrhunskoj akciji, kao sa video igrice, Federiko Dimarko je dobio loptu na levoj strani, poslao je savršeno u peterac, a Martinez je natrčao i potkolenicom je zakucao pod prečku za 2:1.

Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Dimarko je u 72. minutu iz kontre došao u situaciju da sa 16 metara puca neometano, ali je umesto levom, šutirao desnom nogom i gola nije bilo.

Pet minuta kasnije bilo je gola i to sa velikim „G“. Hoakin Korea je prihvatio loptu na desetak metara od gola, namestio se na desnu nogu i unutrašnjim delom stopala raspalio precizno.

Lopta je poletela u felšu, poljubila stativu i od nje dotukla Benfiku, koja je u 86. minutu uspela da ublaži tugu.

Antonio Silva je bio siguran u skoku posle prekida, glavom je šutirao i smestio loptu iza leđa golmana Intera, koji je do kraja kapitulirao još jedanput.

U momentima kada je sve bilo rešeno, a pobednik poznat, u dubokoj nadoknadi, Petar Musa se najbolje snašao pred golom italijanskog kluba.

Lopta mu je stigla do noge, šutirao je bez oklevanja po zemlji i pogodio je metu, neposredno pre nego što je sudija dunuo u pištaljku i označio kraj.

Prvi meč polufinala Intera i Milana se igra devetog maja, a onda revanš 16. maja.

BONUS VIDEO: Fudbaler pao u nesvest, Ronaldova reakcija će vas iznenaditi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar