Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

"Traktoristi" ponovo gaze.

Fudbaleri IMT-a pobedili su danas ekipu Radničkog iz Kragujevca rezultatom 1:0 (1:0) u utakmici kojom je otvoreno osmo kolo Superlige Srbije.

Jedini gol na susretu postigao je Luka Luković u 20. minutu i tako prekinuo seriju od tri poraza u nizu, dok je Radnički nakon prve pobede u prošlom kolu, pdoživeo i sedmi poraz u sezoni i ostao zakucan za dno tabele.

PROČITAJTE JOŠ

Nije na startu utakmice obećavalo da će tako i biti, jer već u trećem minutu gosti iz Kragujevca su dobili poklon od domaćina za dobrodošlicu u vidu penala. Nikola Glišić je bio darežljiv, prvo je poslao loptu u noge rivalu na sredini terena, a onda posle kornera koji je proistekao iz njegove greške neopreznom reakcijom skrivio penal nad Andrijom Radovanovićem‚.

Idealnu priliku imala je „desetka“ Radničkog da posle gotovo pola godine prekine golgeterski post, u odsustvu nekolicine startera uzeo je loptu u ruke krilni fudbaler i – obrukao se.

I onda pravo niotkuda sevnuo je projektil Luke Lukovića. Petljao je njegov mlađi brat Miloš u šesnaestercu rivala, borio se sa dvojicom čuvara i upornošću uspeo da je između njih odloži do Luke, koji je iz prve natrčao na nju i zakucao je sa ivice kaznenog prostora.

„Trakotristi“ su do kraja meča sačuvali prednost i zacementirali se u sredini tabele.

U narednom kolu ekipa IMT-a gostuje Javoru u Ivanjici, dok fudbaleri kragujevačkog Radničkog dočekuju Radnik iz Surdulice.


Superliga Srbije, 8.kolo

Četvrtak

IMT – Radnički 1923 1:0 (1:0)

(L. Luković 20)

Petak

16.00 Radnik Surdulica – Radnički Niš

18.00 Spartak Subotica – Voždovac

18.00 Železničar Pančevo – Partizan

Subota

19.00: Mladost Lučani – Novi Pazar

19.00 Vojvodina – Javor

Ponedeljak

19.00 Napredak – Čukarički

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar