Foto: EPA-EFE/Szilard Koszticsak

Pratite tekstualni prenos utakmice prvog kola grupne faze Lige konferencija između Ferencvaroša i Čukaričkog. 

Fudbaleri Čukaričkog poraženi su od Ferencvaroša 3:1 u prvom kolu grupne faze Lige konferencija. Od samog početka je ekipa šampiona Mađarske, koju sa klupe inače predvodi nekadašnji trener Crvene zvezde i slavni bivši fudbaler Dejan Stanković, imala terensku inicijativu u posed lopte. Čukarički nije uspevao da organizuje dobar napad u uvodnim minutima.

Mohamed Abu Fani zatresao je mrežu ekipe sa Banovog Brda u 10. minutu, ali je sudija ispravno poništio gol. U 26. minutu usledio je šok za domaćina. Nekadašnji fudbaler Partizana Đorđe Ivanović došao je do lopte u kaznenom prostoru i preciznim udarcem savladao golmana domaćih Denesa Dibuža i doneo iznenađujuću prednost Čukaričkom.

Ipak, od tog trenutka, Ferencvaroš je zaigrao još ofanzivnije. Nizali su se napadi domaćeg tima. U 34. minutu, Ivanović je oborio protivnika, i sudija je najpre pokazao na belu tačku, ali je nakon pregleda VAR snimka promenio svoju odluku. Ivanović ipak nije mogao da prođe nekažnjeno za start u 43. minutu kada je oborio Ovusua. Tada sudija nije imao drugog izbora nego da pokaže na belu tačku. Precizan je bio Barnabas Varga.

Devet minuta kasnije, Ovusu je doneo preokret Feerencvarošu nakon što je sjajno zaaahvatio loptu unutar kaznenog prostora. Golman Čukaričkog Filip Samurović ostao je nemoćan.

U nastavku, usledio je nešto mirniji period igre. Ferencvaroš je imao prednost i iz tog razloga se nije previše zaletao ka golu srpskog predstavnika. Čukarički nije uspevao da nametne svoju igru. Konačan rezultat postavio je Aleksandar Pešić, bivši fudbaler Crvene zvezde koji je u igru ušao sa klupe,a nakon što je sjajno zahvatio loptu iz odbitka u kaznenom prostoru.

Čukarički i Vest Hem u grupi F su Lige konferencija gde su još i Fjorentina i Genk.

Stadion: Groupama Arena

Sudija: Giljermo Kuadra

Ferencvaroš: Abu Fani, Botka, Sise, Dibuž, Makreckis, Markinjos, Mmae, Ovusu, Ramirez, Varga, Zakarijansen

Čukarički: Adetunđi, Docić, Ivanović, Kovač, Nikčević, Samurović, Sisoko, Stevanović, Subotić, Tošić, Vranješ

Ferencvaroš - Čukarički 3:1 (Ivanović 26, Varga 44, Ovusu 45+7, Pešić 79)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare