Foto: EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Trener Lacija Mauricio Sari smatra da je Čiro Imobile samo "žrtveni jarac" za debakl Italije.

Sari brani svog igrača tvrdeći da Imobile nije krivac što su „azuri“ izgubili 1:0 od Severne Makedonije, golom Aleksandra Trajkovskog, u polufinalu baraža za Mundijal u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:

Osvrnuo se na taj meč tokom konferencije pred meč sa Sasuolom u Seriji A, a posle utakmice sa Romom (0:3).

„Pričao sam sa Klaudiom Lotitom i hteli smo da porazgovaramo sa nekim igračima. Utakmica protiv Rome je bila neobjašnjiva. Možete vi da izgubite meč, ali sa drugačijom reakcijom i posvećenošću. Besan sam i na igrače i na sebe. Imao sam utisak da nam emotivna energija nije ona prava pre utakmice. Probao sam da intervenišem, ali možda to nisam uradio na pravi način. Sad nam je potreban ponos bez razmišljanja o drugim pričama. Budućnost? Za to ćemo tek videti, za sada je ona utakmica sa Sasuolom“, kaže Sari.

Prebacio se potom i na ispadanje Italije, zbog čega „azuri“ nisu ni uspeli da se nadigravaju sa Portugalom u borbi za Mundijal.

„Pričao sam sa Imobileom i rekao sam mu šta mislim. On postaje žrtveni jarac nacionalnog tima i on dobro zna šta je iza svega toga. Ja bih znao šta da radim da sam na njegovom mestu, ali videćemo šta će on odlučiti. Besmisleno je da pričam šta bih ja uradio kad se sve svodi na njega. Potpuno je posvećen ovom okruženju, reaktivan je i nisam zabrinut za njegovu formu u Laciju“, kaže Sari.

Potom je postao još stroži prema sopstvenom nacionalnom timu.

„Mi kaskamo 30, 35 godina za drugima, ali niko ne razmišlja o uslovima za trening i ostalim strukturama u fudbalu. Kad se žalim na terene, kažu da se uvek žalim. Ako gledate Bundesligu, pa se prebacite na Seriju A, zapitate se: gde sam ja j***te došao“, tvrdi Sari.

BONUS VIDEO: Pobedonosni gol Kameruna u 124. minutu, Alžir ispustio Mundijal

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar