Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Problem mora da se rešava.

Fudbaleri Partizana uspešno su započeli pohod na šampionsku titulu nakon što su u prvom kolu Superlige savladali Javor na gostovanju rezulttom 4:0.

PROČITAJTE JOŠ

Trener fudbalera Partizana Ilija Stolica rekao je da je zadovoljan pobedom ali i dodao da zbog lošeg terena u Ivanjici nije mogao da se igra bolji fudbal.

„Važno je da smo pobedili, to je prvo i osnovno. Dobro smo otvorili prvenstvo. Mnogo smo improvizovali, stvari koje nažalost nismo trenirali. Teren nije dozvoljavao bolji fudbal. Rezultat je dobar, koristan, mladi igrači su dali golove i sve je to lepo. Ali mislim da je glavni smisao da gledaoci uživaju u malo boljem fudbalu, a osnovna stvar je da sredimo terene“, rekao je Stolica.

Golove za crno-bele u ubedljivoj pobedi su postigli debitant Mihajlo Petković u 21. minutu, Bibars Natho u 68. minutu, Samed Baždar u 77. i Rikardo Gomeš u trećem minutu nadoknade vremena iz jedanaesterca.

„Važno je da su momci pokazali karakter, da su se prilagodili uslovima. Nije suština prilagođavati se raznim terenima i sve ono što radite na pripremama da bi gledaoci uživali u fudbalu, vi ne možete da spojite dva, tri pasa zbog terena i takvih stvari. To je nedopustivo, to mogu sad da kažem jer smo pobedili. Da je slučajno bilo drugačije, ljudi bi rekli da nam smeta teren. Ne, svima smeta teren i svi bi trebalo da se potrudimo da se oni poprave“, naveo je trener Partizana.

Trener Javora Igor Bondžulić rekao je da je drugi gol odlučio utakmicu.

„Mislim da je drugi gol potpuno preokrenuo tok utakmice, do tada smo parirali Partizanu. Imali smo prilike u prvom poluvremenu, posle se dogodio neshvatljiv pad. Igrači sa klupe nisu doneli dodatnu energiju da se vratimo u utakmicu, pali smo na psihološkom planu, nisu dobro istrčali utakmicu. To je za analizu, čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Prvo poluvreme je recept za igru, pokazatelj da možemo, ali drugo poluvreme nas je vratilo unazad“, naveo je Bondžulić.

U drugom kolu, sledećeg vikenda, Partizan će u Nišu igrati protiv Radničkog, a Javor će kao gost igrati u Bačkoj Topoli protiv TSC.

BONUS VIDEO Leo Mesi – od trnja do zvezda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare