Foto: EPA/ARMANDO BABANI

Mladi 17-godišnji fudbaler Ilija Ivić, uzburkao je strasti u regionu, nakon što je odlučio da postane prvi Srbin koji će obući dres nepriznate države Kosovo.

Ivić, koji je nedavno potpisao prvi profesionalni ugovor sa Fljamurtarijem, našao se na spisku reprezentacije Fudbalskog saveza Kosova za igrače mlađe od 19 godina. Ilić je rođen u Prištini i trenutno živi u Gračanici odakle putuje na treninge Fljamurtarija, gde igra na poziciji štopera.

Ilija se oglasio posle odluke koja je izazvala buru u svetu fudbala.
„Igram fudbal i nije me briga šta drugi kažu! Samo želim da budem bolji. Ovde sam već tri godine i osećam se kao da sam u svojoj kući“, izjavio je Ivić za „Klan Kosova“.

Ivić nastupa za Fljamurtari iz Prištine i ima velike ambicije u karijeri.

„Voleo bih da zaigram u Ligi šampiona i da jednog dana obučem dres Barselone“, dodao je mladi štoper Ivić.

PROČITAJTE JOŠ

Inače, selektor te selekcije reprezentacije Fudbalskog saveza Kosova Ramiz Krasnići, nesuđena zvezda Partizana, rekao je ranije za Danas da drži Ivića na oku.

“Mene kao trenera, a ni Fudbalski savez, uopšte ne interesuje ko je koje nacije ili vere. On je jedan od većih talenata. Igra centralnog odbrambenog igrača. Ima izuzetnu visinu, veoma je inteligentan igrač i momak koji je na utakmicama pokazao da može da se računa na njega. Kao selektor reprezentacije do 19 godina gledao sam nekoliko utakmica i dečko mi se svideo kao igrač i kao karakter. Posle utakmice sam razgovarao sa njim, pohvalio sam ga i rekao sam mu da će ukoliko nastavi tako, biti jedan od potencijalnih kandidata za reprezentaciju ako želi, samo da malo smanji kilažu”, navodi Krasnići.