Foto: EPA-EFE/PAOLO MAGNI

Konačno je rešena misterija nestanka i povratka maestralnog Slovenca Josipa Iličića koji je prošle sezone bio najjača karija Atalante, a onda mu se s početkom pandemije koronavirusa izgubio svaki trag...

I trajalo je to gotovo 100 dana, sve do 17. oktobra i utakmice sa Napolijem, kada se Josip Iličić i vratio na teren. Od tada je ponovo standardan na sredini terena „boginje provincije“.

PROČITAJTE JOŠ

Ali se tokom ta tri meseca njegovog nestanka svašta pisalo, spekulisalo, nagađalo. Razvijene su razne teorije, od toga da je dobio koronu, pao u depresiju, čak su pojedini mediji u Italiji dali sebi za pravo da pišu da ga je prevarila supruga, a da je on to saznao po dolasku u Sloveniju.

Ipak, konačno je rešena misterija, za to se postarao njegov saigrač Alehandro Papu Gomez.

„Svašta se pisalo i govorilo, a jedina istina je da je Josip dobio koronavirus i to teži oblik te bolesti. Posledica je bila da je pao u depresiju. Vratio se u otadžbinu kako bi se odmaknuo od psihoze koja je vladala u Bergamu. Prolazio je kroz groznu situaciju, mislio je da će mu glava eksplodirati. Najvažnije je da se oporavio, da je sada sa nama i da ponovo radi ono što najviše voli – igra fudbal“, rekao je omaleni Argentinac.

Atalanta je u drugom kolu Lige šampiona remizirala sa Ajaksom našeg Dušana Tadića (2:2), Slovenac je bio starter i u toj utakmici, proveo je na terenu 78. minuta pre nego što ga je zamerio Malinovski.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar