Foto: Printscreen/Youtube

Kris Leve, fudbaler ekipe Dinama iz Drezdena, koji je posle poraza od Kila od 2:0 gotovo siguran putnik u treću ligu, rasplakao se u intervjuu posle utakmice.

Nekadašnji rival Crvene zvezde u četvrtfinalu Kupa šampiona, iz one sezone kada su crveno-beli osvojili evropsku krunu, doživljava neslavne trenutke, a za to krive u rukovodeće ljude nemačkog fudbala.

PROČITAJTE JOŠ:

Dinamo Drezden je na dva kola pre kraja na poslednjem mestu Cvajte sa 28 bodova i jedina šansa da opstane u ligi je da pobedi obe utakmice, a 16. plasirani Karlsrue, koji ima pet bodova prednosti, izgubio oba meča.

U tom slučaju bi Dinamo igrao plej-of, ali šanse su u domenu teorije i gotovo nikakve.

Igrači i navijači kluba sa istoka Nemačke krive za tako nešto rukovodstvo FS Nemačke koje je posle pojave koronavirusa u timu Dinama, naredilo da cela ekipa bude dve nedelje u karantinu.

Tako je klub došao u situaciju da mora da odigra čak sedam utakmica u svega 19 dana kako bi nadoknadio propušteno.

Pre toga, igrači nisu dva meseca trenirali, a poslednji susret igrali su 31. marta.

Otkako se fudbal vratio na terene u Nemačkoj 31. maja, ekipa iz Drezdena je igrala 3, 6, 9, 12, 15. i 18. juna, a novi meč je u nedelju 21. juna.

Jasno je da takav tempo malo ko može da izdrži i od timova koji imaju mnogo jaču „klupu“, a to je jako teško palo fudbaleru Krisu Leveu koji nije mogao da zadrži bes i suze.

„Da li mislite da bilo ko iz DFL pomišlja na sekund kako je nama? Rukovodstvo lige baš briga za nas. Mi smo ti koji su platili j***** cenu zbog njihovih sr***. Ljudi sede u svojim kancelarijama u stolicama od 5.000 evra, odlučuju o našim glavama. I mi smo ti idioti koji plaćaju ceh. Pitanje je da li bi se isto moglo desiti Minhenu ili Dortmundu ili samo nama?, poručio je Leve pred TV kamerama.

Ekipa Dinama iz Drezdena je u pomenutoj seriji od sedam utakmica doživela pet poraza.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar