Foto: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Otvorio je dušu posle titule i nadahnutog govora u svlačionici.

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović kaže da je pola godine unazad zbog povrede prolazio „Tantalove muke“.

PROČITAJTE JOŠ:

Milan je osvojio Skudeto pobedom nad Sasuolom minulog vikenda, Ibrahimović je bio tu kao ispomoć, ali nije mogao da igra u punom kapacitetu zbog povreda.

Ipak, doprineo je svom timu sa osam golova i tri asistencije na 23 odigrane utakmice u prvenstvu Italije.

Sada je otišao da operiše koleno, što je trebalo da uradi i tokom sezone, ali nije hteo da ne bi ostavljao tim na cedilu.

„Poslednjih šest meseci igrao sam bez ukrštenih ligamenata u levom kolenu, koje je bilo otečeno. Mogao sam da treniram sa ekipom samo deset puta u poslednjih pola godine, a za to vreme primio sam više od 20 injekcija. Praznio sam koleno jednom nedeljno u tih šest meseci. Pio sam svaki dan lekove protiv bolova, a jedva da sam spavao. Nikada nisam toliko patio na terenu i van njega. Učinio sam nešto nemoguće – mogućim. U mislima sam imao samo jedan cilj, da svojim saigračima i trenerima donesem titulu šampiona Italije, jer sam im dao obećanje. Danas imam nove ligamente kolena i još jedan trofej“, napisao je Ibrahimović.

Milan je trofej uzeo posle punih 11 godina, ukupno 19. prvenstveni u istoriji kluba, a Ibra još uvek decidno nije otkrio hoće li nastaviti karijeru.

Podsećamo, pre kraja sezone bilo je glasina da će se povući ako „rosoneri“ uspeju da trijumfuju u prvenstvu.

BONUS VIDEO: Koreografija navijača Crvene zvezde i uvrede za Snežanu Borjan od strane navijača Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar