Podeli
Foto: EPA-EFE/Johan Nilsson

Statuta švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimovića ostaće u Malmeu iako je u više navrata vandalizovana.

Članovi saveza grada Malmea održali su sastanak i razmatrali predloge lokalnog stanovništva o tome gde bi trebalo izmestiti statuu sa trenutne lokacije.

Bronzana statua teška 500 kilograma i visoka tri metra, koja je smeštena ispred stadiona u Malmeu, u više navrata je oštećena, čak i rušena, jer su navijači tog fudbalskog kluba nezadovoljni Ibrahimovićevim angažmanom u Hamarbiju. On je suvlasnik tog kluba, koji je veliki rival Malmeu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ibrahimović (38) je karijeru počeo u Malmeu krajem devedesetih godina, u rodnom gradu. Statua je uklonjena početkom januara i odneta na popravku, a čuva se na tajnoj lokaciji.

Navijači su predložili da se statua prenese u Stokholm, grad u kom Ibrahimović boravi kada je u Švedskoj i gde je sedište Fudbalskog saveza te zemlje, koji je i naručio njeno pravljenje.

“Statua ostaje u Malmeu. Zlatan Ibrahimović je sin Malmea, ovde pripada”, rekla je zamenica gradonačelnika Malmea Frida Trolmir.

Ona je dodala da će u junu biti doneta odluka o tome gde će biti postavljena statua.

Predlog potkrepljen peticijom od skoro 8.700 potpisa pozvao je da se statua ukloni sa stadiona pošto je “provokativno i nečuveno imati ispred svog stadiona vlasnika rivalskog kluba”.

Jedan od predloga koji je podržalo skoro 250 ljudi je da se statua premesti na stadion Hamarbija u Stokholmu.

Jedan od najboljih švedskih fudbalera svih vremena Ibrahimović trenutno igra za Milan. On je tokom pandemije koronavirusa trenirao sa fudbalerima Hamarbija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar