Foto: EPA-EFE/Johan Nilsson

Statua švedskog fudbalera Zlatana Ibrahimvića, koja je početkom godine srušena i oštećena vandalskim činom, biće ponovo podignuta, poručili su gradski čelnici Malmea.

Kako prenosi list „Sidsvenskan“, gradski čelnici bi uskoro trebalo da obelodane odluku o podizanju statue kao i to gde će ona biti postavljena, pošto su zatražili sugestije FK Malme po tom pitanju.

Bronzana statua Ibrahimovića teška 500 kilograma, prvobitno je postavljena u oktobru prošle godine u neposrednoj blizini stadiona Malmea. Visoka je tri metra i prikazuje sadašnjeg igrača Milana kako stoji širom raširenih ruku.

PROČITAJTE JOŠ:

Njena izrada je koštala 50.000 dolara, dok je sve sa troškovima postavljanja iznosilo tri puta više.

Ipak, ona je nekoliko puta bila oštećena od strane navijača Malmea, poslednji put u januaru ove godine. Oni nikako nisu mogli da oproste Ibrahimoviću što je kupio deo akcija u Hamarbiju, rivalu Malmea.

Inače, Zlatan je rođen u Malmeu, a karijeru je počeo upravo u tom gradu i istoimenom klubu iz kojeg je kasnije otišao u Ajaks.

Mnogi u Švedskoj su mišljenja da bi statuu trebalo izmestiti u Stokholm, gde Ibrahimović ima stan i gde je i sedište Fudbalskog saveza Švedske, koji je želeo da podizanjem statue istakne značaj sjajnog napadača za švedski fudbal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar