Foto: EPA/FILIP SINGER

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović rekao je da zaslužuje da se nađe u nacionalnom timu svoje zemlje, iako je na pragu 40. godine.

Zlatan je dobio poziv, pet godina otkako je rekao „zbogom“ Švedskoj, ali se predomislio i prihvatio poziv Jane Andersona.

PROČITAJTE JOŠ:

Selektor Švedske je rekao da je planirao da mu Ibrahimović igra i na Evropskom prvenstvu ove godine. Prvenstvo je inicijalno trebalo da bude održano 2020. ali nije završeno zbog pandemije koronavirusa.

„Ne želim da ljudi misle kako sam dobio poziv zbog svega onoga što sam radio ranije, već zbog onoga što pružam sada“, rekao je Ibrahimović za zvanični kanal Fudbalskog saveza Švedske.

Zlatan ove sezone u Milanu igra odlično kada nije povređen, što je bio slučaj prethodnih nekoliko meseci od jesenas.

„Ne mogu da budem fudbaler kakav sam bio pre pet, deset, 15 ili 20 godina. Sad imam drugačije fizikalije i drugačiju igru. Ipak, održavam sve na visokom nivou. Ne morate da brinete. Ja sam na spisku jer mi je ime Zlatan i ja sam Ibrahimović. To je zbog onoga što donosim timu, a ne zbog onoga što sam postigao do sada i siguran sam da zaslužujem poziv“, kaže Ibrakadabra.

Podsećamo, Švedska igra dve kvalifikacione utakmice za Mundijal u Kataru 2022. narednih dana. Najpre će 25. marta ugostiti Gruziju, a onda će gostovati tzv. Kosovu 28. marta.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar