Foto: EPA-EFE/YONHAP SOUTH KOREA

Južnokorejski vezista Hvang In-Beom novo je pojačanje Crvene zvezde i tim transferom oboren je i zvanično rekord srpskog fudbala.

Hvang je došao iz Olimpijakosa u transferu vrednom pet miliona evra, što je novi rekord, a Zvezda ga je predstavila kao pojačanje u ponedeljak neposredno pre 12 uveče.

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli će ovaj iznos platiti u tri godišnje rate, a fudbaler je potpisao ugovor na četiri godine i sve je, u skladu sa očekivanjima, rešeno u ponedeljak do ponoći.

Hvang ima 26 godina, odigrao je 45 mečeva za nacionalni tim, a u Evropu je stigao pre tri godine iz Vankuvera.

Igrao je i za Daedžon Sitizense, Asan Mugunghvau, Rubin Kazanj, Seul i Olimpijakos. U Atini je odigrao 40 utakmica, postigao je pet golova i imao četiri asistencije.

Igra na poziciji centralnog veznog, može da pokrije i mesta defanzivnog, ali i ofanzivnog veznog fudbalera ukoliko trener Barak Bahar želi da ga koristi na tim mestima.

Trener Zvezde je još ranije predočio da želi brzinu, a Hvang je tu da donese i kontrolu lopte, jer je retko gubi i uglavnom gleda napred i tamo šalje pasove, bilo iz driblinga.

Takvim dodavanjima je više puta umeo da asistira za gol, ne dajući vremena odbranama da se postave i odgovore.

To je samo deo onoga što ga je preporučilo srpskom šampionu, pošto se Korejac nešto više služi desnom nogom, ali se neće previše nameštati i gubiti vreme i ako mu ona dođe na levu za udarac ka golu, pa bi makar iz dosadašnje prakse trebalo da bude veliko pojačanje koje će opravdati rekordan iznos transfera.

Istog dana klub je predstavio i novajliju u odbrani Nasera Đigu, a očekuje se da bude predstavljen i Šerif Ndiaje na poziciji napadača.

Inače, prethodni rekord po visini transfera koji je jedan srpski klub platio za fudbalera držala je takođe Zvezda koja je Osmana Bukarija platila tri miliona evra, koliko je dato i za Nemanju Radonjića, dok su Ričmond Boaći, Nemanja Motika i Takajuki Suzuki plaćani po dva i po miliona evra.

BONUS VIDEO: Spasavaj se ko može – roj pčela prekinuo fudbalski meč

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare