Foto: EPA-EFE/MATTHIAS HANGST

Vedad Ibišević, internacionalac BiH, posle pet sezona u Herti, kao sobdan igrač, potpisao je jednogodišnji ugovor sa Šalkeom.

Povela se polemika koliko će novca zarađivati iskusni krilni igrač, zbog specifičnog razloga. Naime, Ibišević će celu platu donirati u dobrotvorne svrhe, a zarađivaće samo od od bonusa koji se obično odnose na broj nastupa, golova, asistencija i ostvarivanje ciljeva u sezoni.

PROČITAJTE JOŠ

„Sa agentom tražim dobrotvornu organizaciju. Mnogo je mogućnosti. Jedno je jasno: nisam ovde došao da zaradim novac. To nije poenta. Samo ako tim uspe, zaradiću bonuse“, objasnio je internacinalac BiH zaista veliki gest.

Pre nego što je potpisan ugovor, „Kiker“ je objavio da će Ibiševićeva osnovna plata biti 100 hiljada evra godišnje, što je manje od proseka čak i trećoj ligi Nemačke. Za ovaj potez se odlučio jer želi da pomogne Šalkeu da se izvuče iz sportske krize.

„Sume su netačne. Da, primaću relativno malu osnovnu platu, koja je propisana zbog osiguranja. Ovo je tipičan ugovor orijentisan na učinak. Ako budemo dobro igrali kao tim, moći ću da zaradim nešto novca“.

Imao je ponude van Bundelige, koje su bile mnogo finansijski zanimljivije. Ali…

„Pitao sam se šta mi je važnije. Shvatio sam da više volim da igram u Šalkeu nego bilo gde drugde“, objasnio je Ibišević koji je od 2006. godine član nemačkih ekipa.

Nije želeo da postavlja zahteve kada je u pitanju plata, ali i na terenu.

„Radim ono što trener želi. Mogu da sedim na klupi, uđem u igru kasnije ili da igram od samog početka. Svestan sam svoje situacije. Ali, moje ambicije su i dalje velike i nosim ih sa sobom.“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar