Gremio huligani
Foto: Screenshot Twitter ge

Navikli su smo da su navijačke strasti u Južnoj Americi uvek nešto posebno, ali niko nije mogao da očekuje da će incidenti eskalirati u pravo nasilje.

PROČITAJTE JOŠ

Derbi Gremija i Palmeirasa ostaće u senci kolektivnog navijačkog besa nakon što su navijači domaćeg tima uleteli na teren nezadovoljni rezultatom (1:3), napravili su totalni haos i veliku štetu na stadionu, pa je morala da reaguje čak i policija.

Huligani su prepali i fudbalere tima koji su došli da podrže, koji su u jednom trenutku bežali bez da se uopšte osvrću. Nisu znali na šta su spremni navijači, koji su polupali VAR opremu na stadionu jer je upravo na ovaj način poništen izjednačavajući pogodak njihovog tima. Na kraju su iz tunela posmatrali uništavanje imovine.

Ne bi sve ovako eskaliralo da Gremio trenutno nije 19. u brazliskom prvenstvu i da mu ne preti ispadanje iz lige. Imaju četiri boda manje od prvog tima iznad zone ispadanja, ali, doduše, i dve utakmice manje.

Nakon ovakvog kolektivnog izliva navijačkog besa postoji mogućnost da Fudbalski savez Brazila kazni Gremio, a nikada nije isključeno u tom slučaju i oduzimanje bodova.

BONUS VIDEO Jokićev trener o Jokićevim prvim košarkaškim koracima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar