Foto: Profimedia/Zuma Press

Neverovatan pokušaj pravdanja nasilja.

Ne smiruju se strasti nakon haosa u Atini koji su izazvali navijači Dinama iz Zagreba uoči (odložene) utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv domaćeg AEK-a.

Jedan od grčkih portala „Njusit“ objavio je tekst u kojem piše da privedeni navijači Dinama, „kojih je toliko da zauzimaju više spratova policijske grade, tvrde nezamislivo“.

PROČITAJTE JOŠ

„Oni se brane tako što kažu da su ih napale grčke porodice kod stadiona AEK-a. Naravno, ne mogu da objasne zašto su došli naoružani palicama i noževima. Kamere su ih snimile“, piše grčki poral.

Tu se nisu zaustavili.

„Hrvatski huligani tvrde da su došli u Grčku kako bi „psihološki podržali“ svoju ekipu, iako su znali da je UEFA zabranila dolazak gostujućih navijača. Ispričali su kako su hteli da gledaju utakmicu iz kafića u blizini stadiona. Naravno, niko nije prepričao scenu kada se dogodilo ubistvo, tvrde da ništa nisu čuli ni videli. “

Portal Njusit opisuje, kako oni navode, „hrvatske huligane“:

„Izgledom podsećaju na naciste. Deo njih ispričao je policiji kako su pokušali da povežu godišnji odmor u Grčkoj sa utakmicom, ali nisu spomenuli kontakt sa navijačima Panatinaikosa, koji su njihova bratska grupa.“

Grčki novinari pišu da policija veruje kako je među uhapšenima ubica 29-godišnjeg navijača AEK-a, zbog čega uzimaju DNK koji bi mogao da se poklopi sa onim koji je pronađen na ubijenom. U sklopu istrage pregledaju automobile hrvatskih huligana kojima su stigli u Grčku.

„Na temelju informacija koje je dobila od hrvatske policije i Europola, grčka policija procenjuje da je među navijačima četiri-pet vođa. Sastavili su ‘crvenu listu’ 40-ak najopasnijih huligana, među kojima veruju da je ubica“, otkriva „Njusit“.

BONUS VIDEO Opsadno stanje na ulicama Atine posle ubistva navijača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare