Fudbaleri Hrvatske direktno su se plasirali na Mundijal u Kataru, jer su u poslednjem kolu sa 1:0 jedva pobedili Rusiju koju čeka nikad teži baraž za Svetsko prvenstvo. Trenutak odluke bio je autogol Kudrijašov u 81. minutu.

PROČITAJTE JOŠ

Epski potop pretio je „kockastima“ na splitskom „Poljudu“. Kiša je padala sve vreme odlučujuće utakmice, lopta se jedva kretala i Hrvati nijedan od silnih napada nisu uspeli da pretvore u pogodak, pa je malo nedostajalo da Rusija ode na Mundijal.

Hrvatima je pred poslednje kolo i direktan duel bila potrebna pobeda, dok je Rusima igrao i remi, koji su ispustili iako su se branili sve vreme kako bi ostvarili cilj.

Koliko su izabranici selektora Zlatka Dalića dominirali, istina bez nekih izglednih prilika, svedoči i to da je do na kraju bilo 20:2 za njih u šutevima ka golu, ali nijedan nije završio u mreži.

Zato jeste onaj koji su uputili gosti prema sopstvenoj mreži… Neverovatno kako je Hrvatska prošla na Mundijal, Sosa je centrirao sa leve strane, a nesrećni levi bek Kudrijašov je sa peterca gurnuo loptu iza leđa golmana Safonova za konačnih 1:0 na semaforu.

Na kraju, Hrvatska se kao prvoplasirana iz grupe H plasirala na Svetsko prvenstvo u Katar, dok će fudbaleri Rusije u nikad teži baraž.

KVALIFIKACIJE ZA SP 2022

Grupa H:

Hrvatska – Rusija 1:0 (0:0)

(Kudrijašov 81)

Malta – Slovačka 0:6 (0:3)

(Rusnak 6, 16, Duda 8, 69, De Marko 72)

Slovenija – Kipar 2:1 (0:0)

(Zajc 48, Gnezda 84 – Kakoulis 89)

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Srbija – Katar 4:0, svi golovi i najbolji potezi sa meča

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram