Fudbalska utakmica Hrvatska vs Slovenija
Fudbalska utakmica Hrvatska vs Slovenija Foto:REUTERS/Antonio Bronic

Fudbalska reprezentacija Hrvatske učestvovaće u martu na prijateljskom turniru u Kataru, gde će za protivnike imati selekcije Slovenije i Bugarske, saopštio je Fudbalski savez Hrvatske (HNS).

Prijateljski duel protiv Slovenije igraće se 26. marta, dok je tri dana kasnije na programu meč sa Bugarskom.

PROČITAJTE JOŠ

Na turniru će nastupati i domaća selekcija koja će 26. marta igrati protiv Bugarske, da bi 29. marta igrala protiv Slovenije.

Utakmice će se igrati na stadionu u Dohi, na kojem će biti igrane i utakmice Svetskog prvenstva (od 21. novembra do 18. decembra).

„Bila nam je želja da u martu igramo u Dohi, pa zahvaljujem rukovodstvu Saveza što je dogovorilo nastup na ovom turniru. Biće nam to odlična prilika da malo upoznamo Katar i osetimo uslove koji nas čekaju- klimu, infrastrukturu, kulturu. Smatram da su protivnici po meri, dve kvalitetne ekipe koje će nam biti dobar test za ono što nas čeka dalje. Pre svega radujemo se okupljanju, da nastavimo da gradimo zajedništvo koje će biti ključno za uspehe u takmičenjima koja nas čekaju u nastavku godine“, rekao je hrvatski selektor Zlatko Dalić, prenela je Hina.

Hrvatska je u Grupi H kvalifikacija za Svetsko prvenstvo zauzela prvo mesto, i tako se direktno plasirala na takmičenje u Kataru.

Inače, Slovenija će biti rival Srbije u Ligi nacija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar