KK Partizan, grobari
KK Partizan, grobari; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Prebacuje se fokus na drugu stranu.

Ne stišava se bura nakon ubistva navijača AEK-a u Atini i haosa koji su izazvali navijači Dinama iz Zagreba uoči meča dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Brojne teorije danima kruže o pozadini ubistva Grka,a hrvatski mediji polako pokušavaju da promene fokus i da u čitavu priču uvuku i srpske navijače.

PROČITAJTE JOŠ

Tako jutarnji list najavljuje mečeve visokog rizika koji očekuju hrvatske klubove

„U četvrtak igraju Hajduk – PAOK u Splitu, sljdeći utorak Dinamo i AEK u Zagrebu, a potom u četvrtak, 17. avgusta PAOK i Hajduk u Solunu, te u subotu, 19. avgusta AEK i Dinamo u Atini. Postoji procena, iako nema potvrde, da bi navijači PAOK-a zajedno s Partizanovim „grobarima“ mogli pokušati proboj u Hrvatsku. Ako uspeju, žele u Split, ukoliko ne, sumnja se da možda imaju plan napraviti haos negde drugde u našoj zemlji“, stoji u tekstu Jutarnjeg lista.

Oni iopak očekuju da policija odradi posao.

„Kako bi se to sprečilo, policija nadzire sve granične prilaze, proveriće se svaka imalo veća grupa ljudi koja bi odgovarala tipu navijača, a specijalno se paze svi prilazi Splitu i stadionu. To je sasvim druga priča nego u Atini, gde policija nije odradila praktično ništa“, ističe pomenuti hrvatski portal, koji poput ostalih u Hrvatskoj okrivljuje grčku policiju za haos u Atini gde je ubijen navijač AEK-a Mihalis Kacuris.

BONUS VIDEO Dovođenje hrvatskih navijača pred sud u Atini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare