Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Predsednik Evropske fudbalske asocijacije UEFA, Aleksander Čeferin, rekao je da postoji mogućnost zabrane evropskih utakmica na stadionu Dinama iz Zagreba, "Maksimiru".

Posebno se osvrnuo na probleme suđenja u Hrvatskoj. Poznata je situacija sa utakmice Varaždina i Hajduka iz Splita kada je objavljen snimak sudija iz VAR sobe.

Prvi čovek evropskog fudbala je šokiran stanjem hrvatskog fudbala.

Pročitajte još

„Mislim da je fudbalska infrastruktura sramotna. Slovenija ima bolju infrastrukturu od Hrvatske, a mi smo manja država sa manje fudbalskih uspeha. Mada ni u fudbalsku infrastrukturu država nije uložila nijedan evro. Drago mi je što sada pričaju o nacionalnom stadionu i o velikim ulaganjima u sport, nadam se da nije predizborna kampanja, ali mi iz Saveza kažu da su to ozbiljne stvari i da će sada mnogo ulagati. Ali, po mom mišljenju, Hrvatska nema nijedan stadion koji bi mogao da ugosti ozbiljan meč. To je i dalje najbolji stadion u Rijeci. Osijek je nov, ali sve je malo. A ‘Poljud’ i ‘Maksimir’ su sramota“, rekao je Čeferin u intervjuu za „Nacional“.

Posebno je govorio o „Maksimiru“.

„Kad vidite tu zatvorenu tribinu na ‘Maksimiru’… Blizu smo da ne dozvolimo da se tamo više igraju evropske utakmice. Već nekoliko puta smo bili blizu te odluke. Sada se nadamo da će se nešto pomeriti. Čitao sam da su se nešto dogovorili sa gradom, sa crkvom, sa državom, sa HNS-om, ali ne znam detalje“, kazao je Čeferin.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare