Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Fudbaleri Barselone savladali su Pari Sen Žermen 3:2 u gostima u spektakularnoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

PSŽ je bolje otvorio utakmicu i imao je terensku inicijativu i nekoliko poluprilika koje nije uspeo da realizuje. Barselona je to uspela da kazni u 37. minutu golom Rafinje nakon sjajnog kontranapada.

To je bio jedini gol u prvom poluvremenu.

Pročitajte još

PSŽ je u drugom poluvremenu zaigrao znatno ozbiljnije i konkretnije što je odmah uspeo da materijalizuje. Došao je do preokreta za samo dva minuta golovima Osmana Dembelea u 48. i Vitinje u 51.

Barselona je uspela da se „presabere“ nakon šoka koji je pretrpela tada i ponovo je pomerila težište igre na polovinu protivnika. Rafinja je postigao još jedan gol, na spektakularnu asistenciju Pedrija koji je tek ušao u igru, samo 12 minuta nakon što je PSŽ preokrenuo. Mogao je i do trećeg pogotka, ali je njegov šut iz slobodnog udarca odbranio Đanluiđi Donaruma.

Ekipa trenera Ćavija Ernandeza došla je do preokreta u 77. minutu. Tada je odbrana francuske ekipa užasno reagovala. Andreas Kristijansen, još jedan igrač koji je tek ušao sa klupe, ostao je sam nakon kornera, i prajtično iz prvog kontakta sa loptom, iz blizine, postigao gol za preokret.

To je bio i konačan rezultat utakmice.

Revanš se igra 16. aprila u Španiji.

Četvrtfinale, prve utakmice

Utorak

Real Madrid – Mančester siti 3:3 (2:1)

(Dijaz 12 ag, Rodrigo 14, Valverde 79 – Silva 2, Foden 66, Gvardiol 71)

Arsenal – Bajern Minhen 2:2 (1:2)

(Saka 12, Trosar 76 – Gnabri 18, Kejn 32 p)

Sreda

Atletiko Madrid – Borusija Dortmund 1:0 (1:0)

(De Paul 4, Lino 32)

PSŽ – Barselona 2:3 (0:1)

(Dembele 48, Vitinja 51 – Rafinja 37, 62, Kristensen 77)

Stadion: Park Prinčeva, Sudija: Entoni Tejlor

PSŽ: Donaruma, Lukas Ernandez, Markinjos, Beraldo, Mendeš, Li (od 61. minuta Zair-Emeri), Vitinja, Ruiz (od 85. minuta Ramoš), Asensio (od 46. minuta Barkola), Dembele, Mbape

Barselona: Ter Štegen, Kanselo, Kubarsi, Arauho, Kunde, Roberto (od 61. minuta Pedri), De Jong (od 75. minuta Kristijansen), Gundogan (od 85. minuta), Jamal (od 61. minuta Feliks), Rafinja (od 75. minuta Tores), Levandovski

Stadion: Metropolitano, Sudija: Mark Guida

Atletiko: Oblak, Vitsel, Himenez, Aspilikueta, Lino, De Pol, Koke, Ljorente, Molina, Grizman, Morata

Dortmund: Kobel, Rierson, Matsen, Šloterbek, Humels, Sabicer, Džan, Adejemi, Nmeča, Sančo, Filkrug

PSŽ - Barselona 2:3 (Dembele 48, Vitinja 50 - Rafinja 37, 62, Kristijansen 77), Atletiko - Dortmund 2:0 (De Pol 5, Lino 32)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar