Foto: EPA-EFE/JULIO MUNOZ

Fudbaleri Sevilje bili su ubedljivi i u meču 20. kola španske Primere savladali Kadiz rezultatom 3:0 uz tri gola Marokanca El Nesirija..

PROČITAJTE JOŠ...

Sevilja je u meč ušla osokoljena vestima iz Ueske, gde je domaći tim „otkinuo“ dva boda Viljarealu, pa je pobeda za tim iz Andaluzije nad Kadizom ujedno značila i skok na treće mesto.

Već u 10. minutu mogli su da povedu, ali je Okampos loše šutirao iz izgledne pozicije, ali gola nije bilo sve do 35. minuta, kada je Suso pogodio stativu, a Jusuf el Nesiri bio na pravom mestu i loptu sproveo u mrežu.

Samo četiri minuta kasnije Marokanac je ponovo sjajno ispratio zamisao svog saigrača, ovog puta nakon centaršuta u peterac našao se na pravom mestu, tek malo skrenuo loptu, a ona prevarila Džeremajasa Ledezmu i zatresla mrežu za 2:0.

Dva minuta pošto je istekao jedan sat igre na semaforu je stajalo 3:0, pošto je El Nesiri još jednom pokazao odličan njuh za gol i još jednom odbitak sproveo u mrežu za velikih 3:0, što je bio i konačan rezultat meča.

Sevilja je treća sa 36 bodova, dok Kadiz zauzima deveto mesto sa 24 osvojena boda.

Kada su stigli na meč sa Ueskom, fudbaleri Viljareala su imali ambiciju da pobedom nad poslednjeplasiranim domaćinom dođu do važna tri boda u borbi za Ligu šampiona.

Umesto toga, ne da nisu uspeli da dođu do bodova, već su tokom većeg dela meča bili u podređenom položaju.

Gomez je u 51. minutu imao šansu, tačnije sve je bilo savršeno izvedeno – prodor, centaršut – ali je Gomez na očajan način uputio šut pa je propala šansa da Viljareal povede.

Dva minuta kasnije Havijer Ontiveros Para iz Ueske prošao je kroz čitavu odbranu rivala, šutirao, ali je lopta otišla po sredini gola gde je spreman bio Serhio Asenjo.

U 68. minutu Žeremi Pino je imao poslednju šansu za Viljareal, ali je lopta, nakon solo akcije i šuta, završila pored stative.

Ostalo je 0:0, pa je Viljareal, iako još uvek četvrti na tabeli uz 34 osvojena boda, pružio šansu Sevilji da ga pretekne pobedom nad Kadizom, a potom i uveća prednost zaostalom utakmicom, dok će Barselona i Real Madrid biti u poziciji da razliku, s obzirom na to da imaju dva meča manje, povećaju na šest, odnosno devet bodova viška.

Atletiko je, na prvom mestu, nedostižan, s obzirom na to da ima ne samo 10 bodova više, već i tri meča manje u odnosu na Viljareal.

Sa druge strane, Ueska je došla do neplaniranog boda, s obzirom na to da se nalaze u očajnoj formi i da su od mogućih 18 na prethodnih šest mečeva u Primeri osvojili samo dva boda.

Petak

Levante – Valjadolid 2:2 (0:0)

(Gomez 62, Rođer 83 – Alkaraz 73, Plano 78)

Subota

Ueska – Viljareal 0:0

Sevilja – Kadiz 3:0 (2:0)

(El Nesiri 34, 36, 62)

18.30 Real Sosijedad – Betis

21.00 Alaves – Real Madrid

Nedelja

14.00 Osasuna – Granada

16.15 Elče – Barselona

18.30 Selta Vigo – Eibar

21.00 Atletiko Madrid – Valensija

Ponedeljak

Atletik Bilbao – Hetafe

Foto: Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar