Erling Braut Holan
Erling Braut Holan; Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Verovatno se svi navijači na svetu slažu da je najbolji fudbaler od početka sezone Erling Braut Holan.

U Mančester sitiju su godinama čekali ovakvog napadača, koji je dovoljno brz, snažan i skočan i koji je prosto nezaustavljiv kada ima svoj dan.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogo je bilo nepoznatih detalja kada je Norvežanin stigao u Siti, ali iz dana u dan saznajemo sve više. Interesovanje za Holana je sve veće posle svakog gola, a potpuno je razbio sve koji su mu prognozirali da se neće snaći u Premijer ligi.

Postigao je 19 golova u prvih 12 utakmica za Siti (uz tri asistencije), te tako zapušio usta onima koji su tvrdili da je Bundesliga „farmerska liga“.

Dejli mejl“ je sada otkrio i koliko nedeljno zarađuje Norvežanin, a to ne čudi jer je bilo očekivano da ima ogromnu zaradu zbog relativno malog obeštećenja.

Za godinu dana u Sitiju će Holan inkasirati čak 45 miliona funti, tačnije nešto manje od 900.000 sedmično. Takve plate imaju i ostale zvezde kluba, ali Holana razlikuje to što je dogovorio izrazito bogate bonuse u slučaju da uradi sve što je planirao. Za sada mu se to i te kako isplati.

Alf Inge Holan je vodio tim ljudi koji je zastupao Erlinga i tražio je ogromnu platu jer je transfer završen za samo 60 miliona evra, što je realno debelo ispod vrednosti Norvežanina. Ovakva klauzula je dogovorena prilikom prelaska iz Salcburg u Dortmund kako bi kasnije mogla da se ispregovara astronomska plata.

BONUS VIDEO Da li je ovo gol godine? Kakva majstorija slovenačkog fudbalera

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar