Foto: PA-EFE/Javad Parsa NORWAY OUT

Superzvezda Norveške rešila skandinavski derbi.

Reprezentacija Norveške je rezultatom 3:2 savladala Švedsku i posle četiri kola zauzima prvo mesto na tabeli grupe B4 Lige nacija pred letnju pauzu.

PROČITAJTE JOŠ

Norvešku je do pobede vodio Erling Holan koji je sa dva gola potvrdio sjajnu formu u dresu nacionalnog tima.

Holan je u 10. minutu načeo mrežu rivala i sjajnim udarcem glavom iz ne baš lake pozicije izazvao erupciju domačih navijača.

Tom prednošću se otiplo na odmor, a onda smo videli i VAR dramu. Serlot je pao posle kontakta sa Ostigarom u kaznenom prostoru, a iako nije delovalo opasno, sudija je na preporuku iz VAR sobe pregledao situaciju i dosudio penal.

Holan je bio neumoljiv i duplirao prednost svog tima. Švedska je unela dramu kada je Forsberg u 62. minut smanjio prednost, ali Norveška golom Serlota u 77. minutu praktično rešila pitanje pobednika.

Mogla je Švedska i do nove drame, pošto je rezervista Đokereš u 94. minutu smanjio na 32., a već u sledećm napadu bio u solidnoj situaciji da možda donese čudo svom timu, ali se spetljao i usledio je kraj i slavlje Norvežana.

Norveška je lider u grupi sa 10 bodova, Srbija ima šest i meč manje, dok je Švedska ostala na tri boda posle tri poraza u nizu. Poslednja je Slovenija sa bodom i utakmicom manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Erupcija nakon gola Mitrovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar