Slovenija vs Srbija Foto:REUTERS/Borut Zivulovic

Srbija ispustila dobijen meč.

Reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 2:2 na gostovanju Sloveniji u okviru četvrtog kola grupe B4 Lige nacija.

Srbija je povela preko Živkovića u osmom minutu, a do poluvremena je prednost uvećao Aleksandar Mitrović u 34. Slovenija je do izjednačenja došla za devet minuta. Prvo je u 48. Čerin smanjo prednsot Srbije, da bi izjednačenje doneo Šeško u 54. minutu meča.

PROČITAJTE JOŠ

Ovim remijem je Srbija zadržala drugo mesto na tabeli, ali je zasotatak za Norveškom koja je sa 3:2 pobedila Švedsku sada tri boda i neće biti lako doći do prvog mesta.

Srbija je prelako ispustila prednost i nije krunisala mnogo bolju igru tokom većeg dela meča.

Od početka su naši fudbaleri bili dominanti i lako došli do prednosti, a do kraja prvog poluvremena su mogli da vode i mnogo ubedljivije. Briljirali su Živković, Tadić i Mitrović koji su svojim potezima razbijali odbranu Slovenije.

Sjajno je Srbja otvorila meč i od starta stavila do znanja rivalu da želi što pre da reši meč. Već u osmom minutu je usledila erupcija među navijačima Srbije kada je Mladenović sjajno prošao i poslao centaršut na drugu stativu. Andrija Živković se ušunjao iza leđa i glavom zakucao loptu u mrežu. Tom prilikom je dobio i udarac u glavu pa su morali da mu ukazuju pomoć, ali se podigao i nastavio dalje.

Srbija je napadala i opsedala gol Slovenije to se isplatilo u 35. minutu posle jedne od najelpših akcija reprezentacije u poslenjih nekoliko godina.

Tadić je izveo magiju na levoj strani, kada je sjajnim drublingom izbacio iz igre svog čuvara, a onda poslao fenomenalnu loptu na peterac. Mitrović je bi najviši u skoku i zakucao je u mrežu za velikih 2:0.

Srbija je dominirala u prvom poluvremenu i mogla da dođe do ubedljivije prednosti i činilo se da će rutinski doći do poede na kraju.

Stojković je na poluvremenu dao šansu Radonjiću umesto rovitog Živkovića, ali je onda usledio potop Srbije.

Slovenija je iznenada odigrala odličnu akciju i posle prodora po levoj strani lopta je stigla do Čerina koji je neometano zakucao u mrežu sa oko 10 metara.

To je osokolilo Slovence koji šest minuta minut akasnije dolaze do izjednačenja.

Slovenija vs Srbija Foto:Jure Makovec / AFP / Profimedia

Loše je reagovala odbrana Srbije kojoj je Šeško prelako pobegao i na dubinsku loptu sa leve strane natrčao i neometan sa 7-8 metra zakucao u mrežu.

Odlučio je tada selektor Srbije da pojača napad i na teren poslao Luku Jovića i Filipa Kostića koji su uneli svežinu, ali gola nije bilo.

Imao je šansu Mitrović, pa zatim i Radonjić i Jović, ali je Slovenija uspela da se odbrani i dođe do drugog uzastopnog boda.

Na početku nadoknade je crveni karton dobio rezervni golman Rajković zbog nervozne reakcije na klupi na odluku sudije.

Sada sledi pauza do septembra kada kreće konačan rasplet u borbi za prvo mesto, A Srbiju pčekuju mečevi sa Švedskom u Beogradu i Norveškom na njihovom terenu.

Slovenija – Srbija 2:2 (0:2)

Strelci: Čerin 48, Šeško 54 – Živković 8, Mitrović 35

Stadion: Stožice. Sudija: Mauricio Marijani

Slovenija: Oblak, Brekalo (od 46. Balkovic), Bijol, Mevlja (od 84. Gorenc Stanković), Kamičnik, Gnezdan Čerin, Kurtić, Sikošek (od 78. Verbić), Šeško, Zajc (od 46. Crnigoj), Celar (od 46. Šporar)

Srbija: V. Milinković-Savić, Milenković, Veljković, Pavlović, Mladenović (od 56. Jović), Grujić od 66. Milinković-Savić), Maksimović (od 86. Račić), Živković (od 46. Radonjić), Lukić (od 56. Kostić), Tadić, Mitrović

Slovenija - Srbija 2:2

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare