Foto: Promo

Da jedan student, momak iz kraja, može da učini čudo kome se divi cela nacija, svi u Srbiji i mogo dalje shvatili su još 2014. godine. Vest da je za kratko vreme sakupljen novac neophodan za lečenje devetogodišnje Nađe Novaković odjeknula je zemljom.

Uključili su se svi, a sve je pokrenuo on – Jovan Simić. Čovek zbog koga je nacija ponovo dobila polet, primer da solidarnost i humanost u našem narodu i dalje postoje, ako ne isto onako intenzivno kao nekada, onda još jače.
Potreba da se pomogne, da se jedan život nastavi, probudila je dobrotu, dobrota ideju, a ideja strategiju toliko jaku da nije mogla da ne uspe. Jovan je pokrenuo aukciju svoje kolekcije originalnih fudbalskih dresova i za nekoliko dana sakupio tada nemerljivo vrednih 80.000 evra.

I sam ljubitelj sporta, znao je da postoje mnogi slični njemu, kod kojih će ljubav prema sportu pratiti i ogromna ljudskost. Priča o Jovanu Simiću i njegovom delu oduševila je medije, naciji vratila veru u ljude, Jovanu dodelila status heroja koji uliva poverenje i u kome se već vide ideje za dalje humanitarne događaje.

Nađa je otišla na neophodnu transplantaciju koštane srži, uspešno se oporavila i nastavila svoje školovanje. Jovan je produžio dalje kroz život u skladu sa svojim idejama. I ljubavi prema fudbalu.

On na sebe ne preuzima lake zadatke, i od njega se ne očekuju mala dostignuća. Sada želi da promeni pogled na srpski fudbal. I naravno, da pomogne.

Foto: Promo

Dete Miljakovca, Jovan ima misiju da novooformljeni fudbalski klub iz njegovog kraja postane nacionalni ponos. Želi da vidi lokalne fudbalske stadione prepune, da poput Engleza svi budu puni ljubavi i ponosa prema lokalnom klubu. Naravno, on je članu „beton lige“, Fudbalskom klubu Miljakovac, dao dodatni, viši zadatak.

Od ideje da marketinški plasira vest da čuveni Mesi razmatra ponudu da pređe u FK Miljakovac do prvih brendova koji su podržali ovu priču poput Jelen piva, Jovan je imao i jasan scenario: lokalna zajednica će se okupljati oko svog kluba, radovaće se i navijati, ali misleći na druge.

Uz sjajne igrače koji su pre izlaska na teren donirali sredstva Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR, Jovan Simić je već otpočeo prvo poglavlje svoje nove ljudske priče. Baš u trenutku kada su nam izrazito potrebne.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare