Foto: Beate Oma Dahle / NTB Scanpix / Profimedia

Veruje u najboljeg napadača na svetu.

Erling Braut Holan je i ove sezone krenuo moćno i efikasno itrese mreže rivala, ali je uprkos tome na meti kritika.

Mančester Siti će ugostiti Notingem Forest u 6. kolu Premijer lige. Menadžer branioca titule u šampionatu Engleske Pep Gvardiola najavio je meč osvrtom na formu Erlinga Holana. Norveški napadač je do sada postigao sedam prvenstvenih golova i vodeći je strelac šampionata. Zbog realizacije njegovih prilika, koja ove sezone iznosi 29 odsto, dok je u istom periodu prošle sezone bilo 60 odsto, neki su počeli da kritikuju sjajnog 23-godišnjeg strelca. Gvardiola ga brani.

„Imao je velike šanse i mogao je već da postigne 14 ili 15 golova. To znači da igramo dobro. Kako ekipa igra, sudim po tome koliko je šansi imao Erling. Ako nije u šansi značida nešto nije u redu sa dinamikom i procesom u našoj igri“, rekao je Gvardiola.

„Savetujem vam da ga ne kritikujete previše. Kritikujte defanzivce, štopere ili trenera, ali nikada napadača koji daje golove jer će on da postigne gol i da vas dovede u poziciju da mu se morate izviniti. On svake nedelj napreduje. Ne mogu da spavamzbog Holanovih promašaja“ našalio se Gvardiola za kraj.

BONUS VIDEO