Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Gabrijele Gravina, prredsednik Fudbalskog saveza Italije, istakao je da će učiniti sve da preostale utakmice budu odigrane jer bi u slučaju da takmičenja ne budu dovršena klubovi izgubili najmanje 700 miliona evra.

„Štitim interese svetskog fudbala i odbijam da potpišem prekid sezone, izuzev ukoliko budu izneti objektivni podaci da je zdravlje igrača ugroženo. U tom slučaju ljudi odgovorni za naše zdravlje morali bi da mi kažu jasno kakva je situacija kako ne bismo forsirali povratak igrača na terene“, rekao je prvi čovek italijanskog fudbala.

PROČITAJTE JOŠ

Gravina je kao glavni argument naveo velike finansijske gubitke koji prete klubovima.

„Ukoliko sezona bude prekinuta sistem bi izgubio između 700 i 800 miliona evra. U slučaju da se takmičenje nastavi pred praznim tribinama gubitak bi bio oko 300 miliona evra, a čak i ako bi se utakmice igrale pred publikom, što nije opcija, postojao bi finansijski gubitak koji se procenjuje na 150 miliona evra“.

Predsednik FS Italije dodao je da će takmičenja biti prekinuta samo ukoliko to bude izričit stav državnog vrha.

„Zamislite samo sve probleme ukoliko se prekine takmičenje. Ko ispada iz lige, a ko ide u viši rang? Svi žele prekid, ali ja tražim da Vlada Italije da zahtev za to. Uvek ću poštovati pravila“, izjavio je Gravina.

Sastavite i vi idealnih 11 Partizana i Crvene zvezde!

U komentarima na vest nam šaljite svoje najbolje timove ili na email [email protected], pa će i vaši izbori na kraju uticati na konačan izgled najboljih sastava večitih rivala.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar