de leo miha
Janković, Tanjga, Mihajlović, Kocić, Sakić i Emilio de Leo u reprezentaciji Srbije; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Jedan dan može da vam promeni ceo život ako imate sreće da sretnete Sinišu Mihajlović. Ovo je priča o Emiliju de Leu kome je srpski trener bio idol.

Da, idol. Kad je bio mali. Obožavao je Mihu. Jednom su se čak i slikali a danas rade zajedno kao najbliži saradnici.

De Leo je 90-ih živeo običnim, tinejdžerskim životom, sa željom da jednom upozna idola koji igra za Lacio. I uspeo je u svojoj nameri 1998. godine, pošto je sreo Mihajlovića na pripremama rimskog kluba i napravili su fotografiju za uspomenu.

I tako, jednog dana ostvarenje dečačkog sna, a već „drugog“ zajedno na klupi. Kada je Miha postao selektor Srbije, proleća 2012, pozvao je upravo De Lea za pomoćnog trenera u stručnom štabu, zajedno sa Nenadom Sakićem.

PROČITAJTE JOŠ

„To je kad jednog dana treniraš Stelata u Kavezeu, a drugog si u tunelu pored Kasiljasa i Serhija Ramosa. Mnogi su me videli u TV prenosu i posle utakmice sam imao stotine poruka, od trenera amatera do običnih ljudi“, prisetio se De Leo za „Gazetu delo Sport“ utakmice „orlova“ sa Španijom.

Dodatno je otkrio poentu priče, pošto je jedno od pitanja u porukama bilo „Ja sam običan radnik i voleo bih da promenim život kao ti, kako se to radi“?

„Bio sam zbunjen, ujedno i presrećan, jer sam primerom pokazao kako se snovi ostvaruju“, objasnio je De Leo.

Brojne anegdote obeležile su njihovu saradnju, pošto je verno pratio Mihajlovića u Seriji A. Bio mu je pomoćnik i u Sampdoriji, i u Milanu, i u Torinu pre nego što su se zajedno preselili na klupu Bolonje.

View this post on Instagram

Bologna-Lazio??

A post shared by Emilio De Leo (@emiliodeleo) on

Zato srpski stručnjak i ima toliko poverenja u 42-godišnjeg Italijana rođenog u Napulju, kome je definitivno promenio život. Upravo su De Leo i Miroslav Tanjga, još jedan Mihin asistent, zajedno vodili Bolonju u njegovom odsustvu koje i pored bolesti nije bilo potpuno.

„Napoli je vodio na poluvremenu i Siniša nam je putem video razgovora poručio da ubacimo Skova Olsena umesto Orsoloinija. Više sam bio za to da zadržimo balans u ekipi i pokušao sam da nametnem to mišljenje, ali je Mihajlović ostao pri svome i samo je rekao ‘Skloni Orsa, ubaci Olsena’. Naravno da sam ga poslušao i Olsen je dao gol za 1:1, a posle smo pogotkom Sansonea došli do preokreta. Još jednom je Sinišina hrabrost došla do punog sjaja“, prepričao je De Leo.

To je najbolji dokaz kakav efekat Mihajlović ima na igrače i ekipu, a priča sa priprema u Kini, dok su bili na klupi Milana, svedoči o tome kako utiče na najbliže saradnike.

„Siniša ima običaj da nas često ‘baci’ u prvi plan, da vidi kako se nosimo sa odgovornošću. Meni je tada u Kini rekao da ću voditi prvih 20 minuta utakmice, a nisam se osećao najbolje, imao sam mučninu, što sam mu i objasnio. Samo me je prostrelio onim pogledom, rekao da odem iza gola da povratim i da se vratim na posao. To vam je dokaz kakav je čovek – koji nikad ne odustaje“, ističe De Leo.

Miha – večiti borac; De Leo – verni pratilac srpskog stručnjaka. Zajedno mogu sve da pobede.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar