Foto: EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Fudbaleri Bajerna i reprezentacije Nemačke, Leon Gorecka i Džošua Kimih donirali su milion evra u fond koji su osnovali za borbu protiv koronavirusa.

Oni su otvorili sajt www.WeKickCorona.com preko kojeg su apelovali da svi pomognu koliko su u mogućnosti.

Sami su zajedno priložili milion evra i spremni su da podrže humanitarne organizacije i bolnice kojima je neophodna hitna pomoć u nabavci lekova i materijala.

„Koronu možemo da pobedimo jedino timski. Kao profesionalni igrači živimo zdravim i privilegovanim životom. Otuda, imamo jasnu obavezu i odgovornost u ovim teškim vremenima. Pomaganje i davanje drugima je ime ove igre. Nismo samo reprezentativci Nemačke i igrači Bajerna, već i članovi ovog društva, u kom se očekuje, više nego ikad, da budemo zajedno i da preuzmemo odgovornost“, poručili su Kimih i Gorecka.

Oni su se odmah stavili na raspolaganje da pošalju novac gde je najneophodnije, ali su isto tako pozvali i ostale da slede njihovu inicijativu i prilože nove donacije kako bi se pomoglo brojnim organizacijama širom Nemačke.

„Ovde smo da pomognemo svima u  Nemačkoj, pre svih onim koji pomažu drugima. Naše uključenje u akciju je samo mali doprinos celoj priči“, poručili su igrači Bajerna.

Slične akcije sprovode se i u drugim klubovima, pa su tako navijači Borusije Dortmund tokom jednog dana ta prenos „virtualne“ utakmice između Borusije Dortmund i grada Dortmunda prikupili 73.613 evra koje će poslati onima čiji je biznis prodaje hrane u okolini stadiona „Signal Iduna park“ je ugrožen zbog naglog prekida sezone.

U akciji je učešća uzelo nekoliko hiljada navijača koji su davali svoje novčane priloge.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram