Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Atomski fudbal igraće se u nedelju, 8. novembra širom Starog kontinenta. Dan derbija otvoriće Lacio i Juventus, u nesvakidašnjem, bar za njih, terminu od 12.30.

Biće to nova prilika za srpskog reprezentativca i asa nebeskoplavih Sergeja Milinković-Savića da još jednom odmeri snage s jednim od najboljih fudbalera današnjice – Kristijanom Ronaldom.

Sergej je u prošlom kolu bio jedan od ključnih igrača što su Rimljani posle zaostatka na poluvremenu protiv Torina (2:1), uspeli da osvoje sva tri boda na vrućem gostovanju – 3:4.

PROČITAJTE JOŠ

Maestralno je Srbin iz slobodnog udarca poslao loptu u mrežu „bikova“, za 2:2, da bi do kraja susreta kasnim golovima Ćiro Imobile 90+5 i Felipe Kaisedo 90+8 u šokantnom raspletu doneli Laciju čitav plen.

Osokoljeni tom pobedom, kasnije i remijem sa Zenitom u Sankt Peterburgu, izabranici Simeonea Inzagija ugostiće devetostrukog uzastopnog prvaka Italije – Juventus.

Ipak, najveći problem Lacija trenutno je korona. Serija A je objavila da su u Laciju trojica zaraženih, s tim što klub nije izašao s imenima. Protiv Zenita sa ekipom nisu putovali rezervni golman Tomas Strakoša, kao ni Lukas Leiva, pa ostaje da se vidi koga sve to neće biti u protokolu u nedelju od 12.30 protiv torinske „Stare dame“.

PROČITAJTE JOŠ: Srbin sa 15 bio di-džej, ima tek 18, 140 kilograma i NFL san

Novi derbi u Seriji A sledi već od 15 časova, kada će u Bergamu na teren Atalanta i Inter. Obe ekipe u taj dvoboj ulaze s porazima.

„Boginja provincije“ doživela je debakl i ponižena je od Liverpula u 3. kolu Lige šampiona, gde je kao domaćin izgubila rezultatom 5:0, dok su nero-azuri pali u Madridu posle spektakularnog meča s Realom – 3:2.

Atalanta je četvrta na tabeli, Inter šesti i deli ih samo bod. Jasno je da se ni jedni ni drugi neće štedeti, kalkulisati, te da će Gasperini i Konte zahtevati od svojih izabranika da idu na sva tri boda, što garantuje spektaklularan fudbal, nadamo se i golove.

Samo pola sata po završetku pomenutog susreta, u Evropi sledi novi derbi, a biće odigran na Ostrvu.

Foto: EPA/Nigel Roddis EDITORIAL USE ONLY

Sudar Mančester sitija i Liverpula. U jednom uglu Pep Gvardiola, Gabrijel Žesus, Sterling, a naspram njih aktuelni prvak Premijer lige, predvođen harizmatičnim Jirgenom Klopom, Salahom, Maneom, Firminom.

„Redsi“ dele prvo mesto na tabeli sa Sautemptonom, imaju 16 bodova, dok je Siti na dalekoj 12. poziciji s utakmicom manje i ukupno 11 bodova.

Podsetimo, u prethodnom odmeravanju snaga dva, verovatno najjača tima u Engleskoj, Mančester siti je ponizio Liverpul – 4:0, što ne čudi, pošto je Klopova mašinerija posle 30 godina u tom trenutku i matematički osigurala šampionsku titulu.

Nije ti nu kraj derbijima širom Evrope. Program, pred odlazak na reprezentativnu pauzu, zatvaraju Valensija i Real Madrid.

Foto: EPA-EFE/JuanJo Martin

Kralj stiže na „Mestalju“ od 21 čas, a biće interesantno videti da li će Zinedin Zidan konačno pružiti šansu Luki Joviću, koji na poslednja četiri susreta u svim takmičenjima nije dobio ni minut.

Posle šamara koji je Real dobio od Šahtjora na „Santijago Bernabeu“ – 2:3, trener najtrofejnijeg kluba na svetu je izveo Srbina iz igre u 59. minutu, i od tada Jovića na mečevima sa Barselonom, Borusijom Menhengladbah, Ueskom i Interom nije dočekao šansu.

S obzirom na veliki broj mečeva i udarnički ritam, velika je verovatnoća da će francuski stručnjak dati Joviću minute protiv Valensije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar