Rikardo Gomeš; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana će put ka Ligi konferencija graditi preko Santa Klare, a napadač crno-belih Rikardo Gomeš je istakao da njegovu ekipu očekuje težak zadatak.

„Neće biti laka utakmica. Imaju dobar tim, dobru organizaciju, imali su odličnu prethodnu sezonu. Moramo biti pripremljeni za sve, kao što smo bili i u prethodnim utakmicama. Ne smemo dozvoliti da nas nešto iznenadi“, rekao je Gomeš za zvanični sajt tima iz Humske u najavi utakmice na Azorskim ostrvima zakazane za 19. avgust od 22.30.

PROČITAJTE JOŠ...

Crno-beli su iskoristili protekli period da bolje upoznaju narednog rivala, a Gomeš je istakao da je Partizanov rival u dobroj formi:

„Imaju dobre odbrambene igrače, snažne, a imaju i dobra rešenja u napadu. Mislim da su u dobroj formi, motivisani su jer su i oni stigli do plej-of faze Lige konferencije. Smatram da će ova utakmica biti jednako teška kao i prethodna“, rekao je Gomeš.

Ovo nije prvi put da se susreće sa Santa Klarom:

„Santa Klara je tim koji je dugo igrao u drugoj portugalskoj ligi, ali čim su ušli u prvu ligu pokušavali su da se izbore za pozicije koje vode u evropska takmičenja. Prve godine nisu uspeli, ali prošle godine su uspeli i plasirali su se iznad timova kao što je Vitorija Gimaraeš, koji je dobar tim“, otkrio je Gomeš.

Pored dugog petočasovnog leta koji ih očekuje, još jedna otežavajuća okolnost za crno-bele mogu biti i tamošnje vremenske prilike koje su nepredvidive.

„Tamo ne možete očekivati sunce ili kišu. Možete imati sve vremenske prilike u jednom danu ili u nekoliko sati. Ipak, mislim da ne moramo previše da brinemo o vremenu“, zaključio je Gomeš.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram