Foto: EPA/Cesar De Luca

Hoze Luis Čilavert, legendarni paragvajski golman smatra da je Lionel Mesi najbolji fudbaler ikada.

„Mesi je najbolji u istoriji, a druga dvojica koja su mi se sviđala su Ronaldo Nazario i Romario“, izjavio je Čilavert za „Radio Kooperativa“.

PROČITAJTE JOŠ

On je čak obrazložio mišljenje zašto nema Maradone u vrhu njegovog izbora.

„Maradona nije osvojio ni jedan procenat onoga što je Messi i zato je Lionel najbolji. Maradona je i dalje Infantinov otirač“, po ko zna koji put je Buldog, kako je zbog dugog jezika i kratkog fitilja, nadimak Čilavertu, „ujeo“ Pibea smatrajući da ga prvi čovek FIFA iskorišćava, dok Kristijana Ronalda nije ni pomenuo.

Inače, Čilavert koji ne važi samo za jednog od najboljih golmana na svetu u poslednje dve decnije prošlog veka, već je i drugi najbolji strelac ikada među čuvarima mreže, iza Rožerija Senija, poznat ja kao veliki kritičar južnoameričke i svetske fudbalske asocijacije. Često ih proziva na društvenim mrežama,  zbog čega će se početkom naredne godine naći na sudu.

Ipak on ne haje za to, spreman je da se sa svakim suoči, već razmišlja o drugim planovima, pa iako živi u Buenos Ajresu, u kome je jedna od ikona Velez Sarsfilda, najavio da će se kandidovati za predsednika Paragvaja da bi kako je rekao „spasao zemlju od korumpiranosti.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar