Foto: EPA-EFE/Vincent Jannink
Foto: EPA-EFE/Vincent Jannink

Potop beogradskog tima i oprašatanje od Evrope

Fudbaleri Čukaričkog izgubili su od Tventea sa 4:1 u Holandiji u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

PROČITAJTE JOŠ:

„Brđani“ su se tako oprostili od nastupa u evropskom takmičenju ove godine, a konačan rezultat dvomeča bio je 7:2.

Strelac za Čukarički bio je Luka Adžić u sedmom minutu, ali su preokret Tventeu doneli Robin Proper, Mihal Flap i Kristos Colis sa dva gola u drugom poluvremenu.

Tvente će u narednom kolu kvalifikacija igrati protiv Fjorentine, za koju nastupaju Nikola Milenković, Matija Nastasić, Aleksa Terzić i Luka Jović.

Čukarički je hrabro ušao u utakmicu i već u drugom minutu zapretio. Stefan Kovač je uspeo da se probije kroz odbranu Tventea, ali na kraju nije mogao da uputi jak šut.

Vrlo brzo smo videli novu šansu za srpski tim. Kovač je ponovo bio u šesnaestercu rivala, njegov šut je izblokiran, ali je lopta došla do Vladimira Lučića koji je još ozbiljnije pripretio. Golman Tventea je morao da reaguje, ali je imao dobar refleks i spasao je svoju ekipu.

U sedmom minutu Adžić je pobegao odbrani rivala, dobio je korisnu loptu od Bojana Roganovića i sa leve strane pogodio dalji ugao gola koji je čuvao Unerstal.

Čukarički tu nije stao, a šanse su nastavile da se ređaju. Najpre je Badamosi šutirao i izborio korner, posle kog nije bilo velike opasnosti po gol Tventea. U 13. minutu Ovusu je probio po desnoj strani, ali je Unerstal ponovo spretno reagovao i odbranio nezgodan šut u bliži ugao.

PROČITAJTE JOŠ:

U 17. minutu Tvente je imao slobodan udarac sa leve strane, upućen je centaršut, a Badamosi je promašio loptu. Ona je stigla do Propera koji nije imao težak posao da je smesti u mrežu za izjednačenje.

Odbrana srpskog tima se od tog momenta raspala, pa je Flap već u 22. imao zicer glavom sa svega nekoliko metara, ali je promašio. I levi bek Smal je imao šansu u 27. minutu, ali je levom nogom šutirao pored stative golmana Mićovića.

U 34. minutu viđen je novi gol, a odbrana Čukaričkog je ponovo bila neorganizovana. Tvente je dugo držao loptu u svom posedu, Flap je ispratio centaršut i lako glavom pogodio mrežu Mićovića.

Imao je Čukarički dve šanse do kraja prvog dela. Badamosi je najpre iz neposredne blizine šutirao pravo u Unerstala, da bi šut Mijailovića sa distance golman domaćih lako odbranio.

U drugom delu prvi je pripretio Tvente, kada je Van Volfsvinkel uputio loptu u prostor ka Brenetu koji je šutirao, ali je Mićović odlično odbranio. Čukarički je pokušao preko Ovusua, ali je Unerstal nastavio sa sjajnim odbranama.

Foto: EPA-EFE/Vincent Jannink

Brenet je ponovo pripretio Mićoviću, dok je rezervista Đorđe Ivanović primio loptu na 15 metara od gola, ali je golman ponovo sjajno reagovao.

Flap je u 63. minutu šutnuo preko živog zida, ali je Mićović bio na pravom mestu i bez problema uhvatio loptu.

U 72. minutu trener Tventea je u igru uveo Colisa, koji je zablistao. Najpre je u 84. minutu preciznim udarcem pogodio gol Čukaričkog, da bi u 92. izveo majstoriju, sa nekoliko dirblinga nadmudrio odbranu i na kraju pogodio gornji ugao gola za konačnih 4:1.

Tvente – Čukarički 4:1

(Proper 17, Flap 34, Colis 84, 90+2 – Adžić 7)

Stadion: De Grolš Veste (Enšede, Holandija). Sudije: Tohver, Koiv, Klasen.

Tvente: Unerstal – Brenet, Hilgers, Proper, Smal (od 81. Edine) – Zeruki (od 86. Černi), Sadilek (od 72. Kjele) – Flap – Rots (od 86. Stajn), Misiđan (od 72. Colis), Van Volfsvinkel. Trener: Jans Ron.

Čukarički: Mićović – Roganović, Vujadinović, Kovačević, Stevanović (od 76. Spasojević) – Kovač, Mijailović – Adžić (od 57. Ivanović), Lučić (od 57. Endiaje), Ovusu – Badamosi (od 76. Rogan). Trener: Dušan Kerkez.

Tvente - Čukarički 4:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar