FotO: Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Menadžer Vulverhemptona Gari O'Nil izjavio je da VAR tehnologija trenutno pravi veliki problem u Premijer ligi i dodao da je bilo dosta sudijskih grešaka na sinoćnjem meču protiv Fulama, prenosi "Skaj sports".

Fulam je u ponedeljak veče pobedio Vulverhempton 3:2 u meču 13. kola Premijer lige, a glavni sudija Majkl Solzberi je dosudio tri penala, dva za domaći, a jedan za gostujući tim.

PROČITAJTE JOŠ

Britanski mediji navode da je O’Nil je posle utakmice zajedno sa sudijama pogledao sporne situacije kada je Solzberi priznao da je napravio dve greške.

„Oduvek sam bio za VAR, ali mislim da trenutno pravi veliki problem. Možda sam se okrenuo protiv VAR-a. Mislio sam da će (tehnologija) pomoći, ali čini se da nije tako“, rekao je O’Nil.

On je izjavio da je sudija Solzberi priznao da je iz VAR sobe trebalo da dobije savet da promeni odluku kod prvog jedanaesterca za Fulam.

„Nelson Semedo je išao na loptu i nije pipnuo Toma Karnija. Gledao sam to ponovo sa sudijom i on je priznao da su pogrešili i da je trebalo da ga savetuju da pregleda snimak na ekranu pored terena. To mi ne pomaže, to ne pomaže navijačima koji su ovoliko putovali da pomognu ekipi. To ne pomaže igračima koji su ponovo frustrirani“, dodao je O’Nil.

Foto: EPA-EFE/Isabel Infantes

On je istakao i da nije trebalo dosuditi penal kod duela igrača Vulverhemptona Žoaa Gomesa i fudbalera domaćeg tima Harija Vilsona u nadoknadi vremena.

Menadžer Vulverhemptona je naveo i da je fudbaler Fulama Karlos Vinisijus trebalo da bude isključen zbog toga što je glavom udario Maksa Kilmana, a da je Tim Rim trebalo da dobije drugi žuti karton zbog prekršaja na Hi Čan Hvanom kod penala za njegov tim.

„Trebalo bi da razgovaramo o utakmici, ali nažalost moramo da razgovaramo o tehnologiji. Imamo dve mogućnosti, da nastavimo ovako i da se moji igrači ponašaju kako bi trebalo, poštujemo svakoga i svaku odluku. Ili da kažemo da ovo ne ide, moramo da napravimo buku oko ovoga“, dodao je O’Nil.

BONUS VIDEO Maradona – fudbalski čarobnjak iz Buenos Ajresa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar