Gelor Kanga, FK Crvena zvezda
Gelor Kanga, FK Crvena zvezda; foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaler Crvene zvezde Gelor Kanga izjavio je posle produžetka saradnje sa crveno-belima do 2025. godine da nema ništa protiv da završi karijeru na Marakani.

Vezista iz Gabona je 2016. godine iz Rostova stigao u Ljutice Bogdana, potom je dve sezone kasnije otišao u prašku Spartu, a u Crvenu zvezdu vratio se leta 2020. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

„Zadovoljan sam srpskim pasošem i da sam postao građanin Srbije, iako sam iz Gabona. Srbija je moja druga domovina. Ako ima mogućnosti da ovde završim sportsku karijeru, što da ne. Ja se ovde osećam kao kod kuće, ali imam još toga da dam“, izjavio je Kanga za klupsku televiziju Crvene zvezde.

Prisetio se Kanga i dolaska u redove srpskog šampiona 2016. godine.

„Kad sam došao ovde sa trenerom Božovićem već sam osećao kao da sam kod kuće. Ljubav koju sam osetio ovde, osećam svakog dana, vidim koliko mi ti ljudi daju. Ono što mogu da dam njima je da pružim najbolje od sebe i da to traje što duže“, izjavio je Kanga i osvrnuo se na ciljeve u nastavku sezone:

Foto: Starsport

„Cilj je da se prođe dalje u Ligi Evrope. Ima mogućnosti za to. Cilj je dobra igra i da osvojimo šampionat i plasman u Ligu šampiona. Ali da ne budemo tamo posmatrači, već da igramo sa svima. I da osvojimo titulu i Kup“.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela rekao je da je zadovoljan što jedan od ključnih igrača ostaje na duže staze u timu.

„Velika sreća je za Zvezdu što je Kanga svih ovih godina sa nama. Igra Zvezde nije ista sa Kangom i bez Kange, to je pokazao i protiv Ferencvartoša sa dva gola. On dosta znači ekipi, ne bira utakmice, uvek je na makismiumu, uvek daje dosta Crvenoj zvezdi“.

„Važno je da imamo kontinuitet zadržavanja igrača. Svi ključni igrači su potpisali nove ugovore. To dovoljno govori o opredeljenju kluba za kvalitetno jezgro i to je pravi put“, rekao je Mrkela.

Predsednik kluba iz Ljutice Bogdana Svetozar Mijailović poželeo je Kangi mnogo uspeha u nastavku karijere.

„Kanga je igrač koji je obeležio na fantastičan način karijeru u Zvezdi. Naša želja je da i u narednim sezonama imamo ovakvog igrača. Kanga je izuzetan igrač, borac i verujem da će i njegovim primerom i mlađi igrači učiti kakav je odnos profesionalan prema ekipi. Kanga je naš državkjanin i ima i naš pasoš i nadam se da će vreme u Srbiji provesti na najlepši način“, izjavio je Mijailović.

BONUS VIDEO: Fudbaleri Bajerna se obrukali, promašili prazan gol

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar