Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Mateo Garsija, fudbaler Crvene zvezde, postao je prvi argentinski igrač koji je ove sezone osvojio titulu na terenu i priznao je da je to sjajan osećaj.

Krilni napadač šampiona Srbije je u intervjuu za dnevnik „La Nasion“ otkrio kako je sve izgledalo prvih dana po odbrani titule u Linglong Superligi.

„Sjajno je postati šampion. To je veoma bitno za moju karijeru iako na poslednjem meču sa Radom nije bilo gledalaca. Slavili smo, ali je osećaj bio pomalo neobičan“, priznao je Garsija.

PROČITAJTE JOŠ:

On je objasnio kakav je njegov utisak o navijačima Crvene zvezde, a prisetio se slavlja po ulasku u Ligu šampiona.

„Znao sam da Crvena zvezda ima fanatične pristalice, ali kada je došao dan utakmice sa Jang Bojsom, shvatio sam koliko su ludi! Zvezda je bila klupski prvak Evrope, ali posle rata u bivšoj zemlji, nisu bili u vrhu. Nimalo nije lako ući u takmičenje kao što je Liga šampiona. Zato smo taj uspeh žestoko proslavili“, dodao je Garsija.

Pitali su ga i hoće li biti u improvizovanom tenku posle meča sa Radnikom, kada se bude proslavljala titula.

„To vozilo je uvek izvan stadiona, jedan je od simbola kluba. Ljudi se stalno fotografišu pored tenka. Čak su i članovi moje porodice uradili isto kad su mi došli u posetu. Mislim da se sada nećemo voziti u tenku nego u otvorenom autobusu. Ipak, ovde svašta možete da očekujete“.

Osvrnuo se i na trenera Dejana Stankovića i njegov doprinos novoj tituli.

„Treba mu čestitati na svemu što je do sada uradio u karijeri. Mnogo toga zna, od njega se može mnogo naučiti. Promenili smo stil igre otkako je sa nama. Traži mnogo od igrača u odbrani, ima želju da i oni igraju sa loptom. Od igrača u srednjem redu traži igru u oba smera, visoku mobilnost. U prvenstvu je sve dobro prošlo, videćemo kako ćemo igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona“.

Nije zaboravio da pomene ni bivšeg stratega, Vladana Milojevića.

„Dao nam je samopouzdanje za mečeve u Superligi. Stalno smo imali posed i bili u napadu. Takmičenje u domaćem šampionatu nam je tako nešto dozvoljavalo. Promenilo se to u Ligi šampiona, desilo se suprotno. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali promena stila nam nije godila. Protiv Bajerna i Totenhema kod kuće nismo izašli visoko i pobedili su nas“, kaže Mateo, koji je dodao i da postoji pet ili šest jakih timova u Srbiji i da je Partizan glavni rival, te da mu je žao što nisu ove sezone pobedili „crno-bele“.

O odnosima u regionu, tačnije Srba i Hrvata takođe je dao svoje viđenje.

„Prošlo je 30 godina od događaja u Zagrebu 1990. Nije više vreme da se ratuje, ali tenzije su i dalje prisutne. Srbin ne može da čuje za Hrvata, ne mogu da se gledaju… Rivalitet prelazi granice sportskog, to je nacionalizam“, smatra Argentinac.

Teško mu je pao i karantin tokom pandemije koronavirusa.

„Bile su stroge mere, nisi smeo nos da promoliš napolje, uvek su tu bili policajci u civilu ili uniformi. Imali smo bivikle kod kuće koje nam je klub poslao da bismo održavali formu. Posle mesec dana smo počeli da treniramo u grupi. Bili smo po dvojica u svlačionicama i tako 20 dana“, zaključio je Garsija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar