Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Fudbalski klub sa Karaburme, Beograd, ponovo se vraća na fudbalsku mapu. Popularni “đavoli” fuzionisali su se sa FK Pošarom sa Zvezdare, te će od naredne sezone klub nositi ime FK Beograd 1929.

Poštar od ove sezone već igra na Karaburmi, a trenutno se nalaze na prvom mestu u Prvoj Beogradskoj ligi (peti rang takmičenja). Na golu tima je 47-godišnji glumac Milan Kalinić.

Klub sa Karaburme se do sezone 2011/12. takmičio u Srpskoj ligi Beograd (trećem rangu) i zatim nije preregistrovan za nerednu sezonu. Od te sezone nije imao prvi tim, ali su mlađe kategorije i dalje učestvovale u takmičenjima.

Najveći uspeh kluba bio je u sezoni 1999/00. kada je bio prvi u drugoj ligi, ali je odustao od plasmana u Prvu ligu SRJ (sadašnja Superliga Srbije). Svoj status prepustili su Sartidu iz Smedereva koji je inače trebalo da ispadne iz Prve lige SRJ. Da je te sezone Beograd ispunio potrebne uslove, Karaburma bi imala dva tima (OFK Beograd i FK Beograd) u velikoj ligi Jugoslavije.

U tom periodu dres crveno-plavih nosili su Žarko Lazetić, nekadašnji fudbaler Partizana, kao i Ljubo Baranin u periodu od 2005. do 2007. A prvi trenerski posao nekadašnjeg trenera Crvene zvezde Miodraga Grofa Božovića bio je upravo u Beogradu sa Karaburme, u sezoni 2000-2001.

FK Beograd u tom periodu je imao i navijačku grupu “đavoli”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram