Ćavi Ernandez/Foto: EPA-EFE/TONI ALBIR

Dvojica Nemaca blizu prelaska u katalonski klub.

Barselona bi mogla da dovede fudbalera Bajerna Džošuu Kimiha, kao i kapitena Mančester sitija, Ilkaja Gundogana, prenose svetski mediji.

Pročitajte još

Kimih želi da promeni sredinu jer navodno u svlačionici Bajerna vlada „loša i napeta atmosfera“, kako navodi „Mundo deportivo“. Ono što bi moglo da bude problem kada je u pitanju realizacija ovog transfera jesu lošiji odnosi izzmeđu rukovođstava Barselone i Bajerna koji su aktuelni od kada je Robert Levandovski prešao iz nemačke u špansku ekipu. Kimih je u Bajernu od 2015. godine kada je stigao iz Lajpciga. Vezni fudbaler ove sezone je postigao sedam golova na 45 utakmica. Za reprezentaciju nemačke nastupio je 76 puta.

Ekipa trenera Ćavija želi još jednog Nemca u veznom redu, to je kapiten Mančester sitija, Ilkaj Gundogan. On ima ugovor sa „građanima“ do kraja sezone, ali je dogovorio sve detalje u vezi prelaska u katalonski klub i navodno se radi o trogodišnjem ugovoru. Gundogan je član Mančester sitija od 2016. godine. Nastupio je na 300 utakmica u dresu engleskog kluba i postigao 58 golova.

Barselona je i matematički obezbedila titulu prvaka Španije za ovu sezonu.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo, gol rabonom kakav se retko viđa