Foto: EPA-EFE/WOJTEK JARGILO

Humanitarna akcija Francuza za pomoć Ukrajini.

Fudbalski savez Francuske doniraće Dečjem fondu Ujedinjenih nacija (UNICEF) deo prihoda od prodatih ulaznica za predstojeće prijateljske utakmice, kako bi se uputila pomoć deci u Ukrajini, saopšteno je danas iz tamošnjeg saveza.

PROČITAJTE JOŠ...

Planirano je da se donira po jedan evro za svaku prodatu ulaznicu, za mečeve protiv Obale Slonovače, u petak u Marseju i protiv Južne Afrike, sledećeg utorka u Lilu.

Stadion „Velodrom“ sa kapacitetom od 65.000 mesta, trebalo bi da bude pun u petak, dok su ulaznice za duel u Lilu već rasprodate (50.000).

Dresovi koje francuski fudbaleri budu nosili na meču sa Južnom Afrikom biće prodati na aukciji, a prihod će takođe ići UNICEF i njihovoj humanitarnoj akciji u Ukrajini.

Od početka rata u Ukrajini, oko 90 odsto izbeglica čine žene i deca. Prema podacima koje je objavio UNICEF, više od 1,5 miliona dece nalazi se među izbeglicama.

Ranije je sličnu inicijativu najavio i Fudbalski savez Škotske, koji će donirati oko 12 evra po prodatoj ulaznici za prijateljski duel sa Poljskom, koji se igra u Glazgovu u četvrtak.

BONUS VIDEO Piksi o Zvezdinom dvomeču sa Glazgov Rendžersom

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Komentari

Svi komentari (0)