Foto: EPA/LINDSEY PARNABY

Sportisti su gotovo neizbežno predmet obožavanja, a popularnost kod nekih nema granice. Fudbaleri spadaju među najpopularnije, a ponekda među navijačima dosegnu status božanstva.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, ima i onih koji su odlučili da krenu stranputicom, nesposobni da se nose sa teretom slave i da kontrolišu svoju preku narav.

A neki i slavu duguju nasilju u kojem su učestvovali.

Zajedničko im je da su završili iza rešetaka, neki i na doživotne robije zbog surovih zločina koje su počinili. A broj takvih nije mali.

Slučaj Fredija Guarina koji je uhapšen zbog porodičnog nasilja, ponovo je podsetio na neke od najbrutalnijih fudbalskih prestupnika.

Kada bi odlučili da sastavljamo ekipu od onih koji su završili u zatvoru zbog nasilja, lako bi se napravio solidan tim. Ipak, ovo su oni koji su se istakli brutalnošću.

Bruno Fernandes

Iako je bilo poznatijih južnoameričkih golmana koji su završavali iza rešetak poput Rene Igite, zločin koji je u zatvor odveo kapitena Flamenga, neviđena je brutalnost.

Bruno je osuđen na 22 godine zatvora jer je kidnapovao svoju devojku pa je potom ubio. Nakon ubistva, raskomadao je njeno telo i njime nahranio pse.

Fernandes  je bio vrlo talentovan golman koji je čak bio blizu i brazilske reprezentacije, ali ga je surov zločin zauvek odvojio od sporta.

Piter Stori

Legenda Arsenala Piter Stori odigrao je preko 500 utakmica za londonski klub, a učestvovao je i u osvajanju čuvene duple krune za „tobdžije“ iz 1971. godine.

Ipak, van terena je u pitanju bio ozbiljan kriminalac.

Optužrn je za dela falsifikovanja, vođenje bordela, krađu automobila i distribuciju pornografskog materijala što je dovelo do više različitih osuda i boravka u zatvoru. Posle svega toga Piter Stori je izdao i biografiju o svom životu.

Džoi Barton

Barton je jedna od najkontroverznijih figura engleskog i svetskog fudbala koji je dva puta osuđivan na zatvorsku kaznu.

Najčuveniji slučaj nasilja desio se kada je prilikom jednog treninga dok je igrao za Mančester Siti ušao u sukob sa saigračem, Osmanom Daboom. Posle koškanja i svađe, Barton je sa leđa snažnim udarcem oborio Daboa, kada je ovaj pao, nastavio je da ga udara dok ga saigrači nisu sklonili sa njega.

„Pljuvao sam krv i sve mi se zamaglilo pred očima, i nisam mogao da shvatim šta se dešava u trenutku“ rekao je Dabo posle incidenta, koji je rezultirao ozbiljnom povredom oka.

Adam Džonson

Nekadašnji fudbaler Sanderlenda i Mančester Sitija je završio u zatvoru zbog pedofilije. Naime, Džonson je uhvaćen u preljubi sa devojčicom starom 15 godina. On je nakon toga uhapšen i osuđen na šest godina zatvora.

Ipak Džonson je pušten nakon polovine odslužene kazne zbog dobrog ponašanja.

Hapšenje je dovelo do toga da Sanderlend otpusti Džonsona, a iako je odslužio zatvorsku kaznu, nijedan klub nije želeo više da ga angažuje zbog zatvorskog dosijea.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram