Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Slučaj Fredija Guarina, nekadašnjeg fudbalera Intera koji je pretukao roditelje, nažalost, samo je jedan u moru sličnih nasilničkih porodičnih skandala popularnih igrača.

PROČITAJTE JOŠ

Nezapamćeni skandal dogodio se u Kolumbiji, aktuelni fubaler Miljonariosa i nekadašnji saigrač Dejana Stankovića, Nemanje Vidića i Zdravka Kuzmanović bio je vinovnik poražavajuće scene.

Pretukao je oba roditelja i došla je policija, dokumentovano je njegovo izvođenje iz kuće. Potpuno krvavog Guarina su izneli, a onda je on čak nasrnuo i na lekarsku ekipu koja je želela da ga zbrine.

Potpuno pomračenje uma doživeo je Kolumbijac koji je nekad igrao za velike klubove, a sada je član Milionariosa.

Nije nasilje u porodici bilo strano ni daleko slavnijim igračima, koji su svoj ugled u javnosti potpuno upropastili.

Foto: EPA-EFE/Glyn Kirk

RAJAN GIGS – NAJVEĆE POSRNUĆE

Legendarni fudbaler Mančester junajteda „prešao je igricu“ kada je u pitanju negativan utisak koji je ostavio u javnosti skandalima.

Prošle godine je naneo telesne povrede svojoj devojci Grevil, priveden je i pušten nakon plaćanja kaucije.

Čak osam godina je inače pre toga bio u vezi sa ženom svog brata Rodrija, Natašom, i taj skandal će ga pratiti celog života.

„Ne vidim kako igrači mogu da veruju Rajanu nakon onoga što je napravio rođenom bratu. Spavao mu je sa ženom osam godina“, rekao je Deni Vilson, otac Rajana Gigsa, 2011. godine.

Nataša je Rajana upoznala u martu 2003. u jednom noćnom klubu u Mančesteru. Spavala je s njim dok je njegova trudna supruga Stejsi bila kod kuće. Nakon dva meseca započela je vezu sa njegovim bratom Rodrijem za kojeg se kasnije udala.

Kasnije je priznala da je pobacila dete koje je bilo Rajanovo tokom osmogodišnje veze. Čitavo Ostrvo bilo je šokirano nakon što je otkrivena tajna, jer je Velšanin negovao imidž dobrog oca i porodičnog čoveka.

Foto: EPA/Mauricio Dueñas Castañeda

PABLO ARMERO – NOVI KOLUMBIJSKI SLUČAJ

Kolumbijski reprezentativac je 2016. bio u centru pažnje medija zbog nasilja prema supruzi. Tukao je ženu u stanu u Majamiju, pošto se pijan vratio sa žurke.

Komšije su ga prijavile, pokidao joj je lančić i makazama odsekao kosu, a to mu nije bio prvi skandal.

Kolumbijac je 2011. uhvaćen u vožnji u pijanom stanju u Italiji, čak je vređao policiju i odbio da uradi alko-test.

Dok je igrao za Flamengo, supruga ga je zatekla u kući sa dve prostituke, a i tada je prijavljen policiji zbog nasilničkog ponašanja.

Foto: EPA-EFE/Stephanie Lecocq

SERŽ ORIJE – ZAVRŠIO U PRITVORU

Pre dve godine, Serž Orije je kao igrač Totenhema uhapšen, završio je na ispitivanju zbog sumnje da je zlostavljao partnerku Henči Vojt.

Totenhem je tada potvrdio da je fudbaler iz Obale Slonovače priveden, ali da je ubrzo pušten bez podizanja optužbe.

Bio je na udaru ostrvskih medija, a i pre toga je imao probleme sa zakonom, dok je igrao za PSŽ, bio je uhapšen zbog napada na policajca.

Lukas Ernandez; Foto: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA

LUKAS ERNANDEZ – OPET SUPRUGA NA UDARU

Španska policija je 2017. navela da je tadašnji fudbaler Atletiko Madrida, Lukas Ernandez (tada 20-godišnjak), uhapšen zbog nasilja nad suprugom.

On je zbog toga osuđen na 31 dan društveno-korisnog rada, što je morao da obavi u narednih šest meseci posle izricanja presude.

U ovom slučaju bilo je obostranog nasilja, sud je osudio i njegovu bivšu devojku na identičnu kaznu zbog porodičnog nasila.

Sud je ustanovio da su Ernandez i njegova bivša devojka u svađi 3. februara te godine razmenili udarce i ogrebotine i da su zbog toga osuđeni na društveno-koristan rad.

Ernandez je danas član Bajerna.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar