Foto: Instagram.com

Mnogi fudbaleri u srpskim, čak i superligaškim klubovima, sastavljaju kraj sa krajem. Situaciju je ogolio i Milan Bubalo, koji trenutno igra za tajlandsku Ajutaju Junajted.

Mačva je u rasulu, čak je i Vojvodina prošla kroz turbulentan period i kasnila su primanja svima u klubu, situacija nije bolja ni u mnogim drugim superligašima, kritično je u Prvoj ligi Srbije i nižim rangovima.

PROČITAJTE JOŠ

Situacija je takva da je bolje igrati i u tajlandskoj drugoj ligi, gde Bubalu u Ajutaji društvo pravi Veljko Filipović, 21-godišnji štoper koji je ponikao u Borcu iz Čačka, a igrao je još za Javor.

Na prste jedne ruke se mogu nabrojati svi koji su podigli glas zbog krize i nepoštovanja obaveza prema igračima, a 30-godišnji Bubalo se javio sa Tajlanda. Na dalekom istoku je karijeru gradio još od 2013. godine kada je napustio Hajduk iz Kule, imao je kratke povratničke epizode u Vojvodini, Inđiji, Novom Pazaru i Budućnosti iz Dobanovaca, odakle je došao u Ajutaju.

„Kreću praznici i sve ostalo, 28. decembar… Koliko god bilo meni sve top ovde, fali ona najjača strana, porodica, možda je ovo druga Nova godina da nismo zajedno. Mnogo odricanja i svega zbog čega, jer naša us… država nije u stanju da obezbedi prave prilike pojedinima… Jer neću da igram tamo za 300 evra mesečno jer trenutno naše fudbalere tako cene, pa smo primorani da idemo na sve strane sveta da bi porodici obezbedili nešto. Sve u svemu znam da ima mnogih kao što sam ja, a ćute jer se plaše. Dokle god u senci budemo, bićemo robovi sistema. Ustanite braćo, dignite se za bolje stvari srpskog fudbala. Ako ne zbog vas, neka to bude za buduće generacije, voli vas brat“, napisao je Bubalo na Fejsbuku.

Za Nova.rs, Bubalo je dodatno pojasnio želju da se ovako obrati javnosti.

„Ne znam šta više da dodam osim da je dotaknuto dno u srpskom fudbalu odavno, zato smo i mi kao igrači primorani da bežimo. Drugačije je nego kada sam ja igrao u Inđiji i Kuli, u Hajduku je Osmajić meni kao klincu davao 1.500 evra i svaki gol je vredeo 500 evra. Sve je redovno plaćao. I što bih išao igde tada? Danas dobiješ jednu platu na svaka tri meseca, i to bude 300 evra“, rekao je Bubalo za naš portal.

„Ja sam ionako celu karijeru ‘preko’, ali ne razumem da se ljudi toliko plaše. Valjda se treba izboriti za bolje, a ne ovako. Po onome što sam čuo, loše je u Mačvi, Čačku… Znam da ni u ostalim klubovima prve i druge lige nije bolje, čuo sam da i u Inđiji dosta kasne sa plaćanjima. Gde god da se ode kod nas je isto, uzmu se neke pare na ruke, od plate se oprostiš. Tako je u 90 posto klubova. Evo, sad, koliko je FSS dobio novca od FIFA, 4-5 miliona za pomoć“, rekao je Bubalo.

„Igračima se nudi po 500 evra, a dužni su im bar četiri puta toliko, i više. I sad kao, da daju po 500 evra, i svi srećni. Gde to ima? Ja sam iskreno imao sreće što sam potrefio državu koja mi odgovara, ali uvek se treba zadržati negde duže od godinu dana. Ja sam ovde već sedam godina, ali žao mi je opet igrača. Borim se i ja ovde, doveo sam ovde 4-5 naših igrača, sve na moju reč, da uzmu neki dinar“, zaključio je momak koji je iz Inđije došao do talandske avanture koja i dalje traje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milan Bubalo (@caniggia_claudio)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare