Foto: Facebook/Sindikat Profesionalnih fudbalera Nezavisnost

Nekadašnji fudbaleri Borca su naveli da su poniženi predlogom Fudbalskog saveza Srbije da im dodeli pomoć od 500 evra.

Bivši igrači čačanskog kluba su bili u štrajku glađu zbog neisplaćenih zarada, a u protestu su bili bivši članovi Jagodine bili na sastanku sa prvim čovekom tog grada Draganom Markovićem.

PROČITAJTE JOŠ

Kako nijedno od rešenja nije urodilo plodom, FSS je objavio da će igračima dodeliti pomoć od po 500 evra.

To fudbaleri ne prihvataju.

“Odlukom rukovodstva FSS da nam dodeli po 500 evra pomoći osetili smo dodatno poniženje na koje ne pristajemo. Podsetićamo javnost da je FSS sve ove godine pružao klubovima logističku podršku da ne budemo isplaćeni za svoje pošteno zarađene plate, na način da su štitili klubove, nisu ih kažnjavali i pomagali su im u izigravanju fudbalskih regulativa. Poreg gore navedenog, svi igrači su na račun FSS morali da upate u proseku više od 500 evra (bez advokatskih troškova) da bi dobili zvanične odluke i da bi mogli da napuste klubove dužnike i sada nam nude da nam vrate ono što su nam već uzeli, dok je u isto vreme stranim igračima sve bilo besplatno“, navodi se u saopštenju.

Takođe, ističe se da je FSS sve ove godine prećutno pomagao klubovima dužnicima, da i dalje prihoduju od trening kompenzacija i solidarnih transfera.

„Za vreme našeg štrajka dok smo sedeli na betonu FSS je delio sportsku opremu po Srbiji i niko nas nije pitao kako nam je. Pored naših teških materijalnih statusa, naše dostojanstvo nije na prodaju. Gospodo iz FSS, zahvaljujući vama većina naše dece je gladna, ali na sreću, naša deca su zdrava. Nažalost, u Srbiji ima dosta gladne i bolesne dece pa vas pozivamo da novac koji ste namenili za naše ponižavanje usmerite onim kojima taj novac život znači. Uplatite novac na račun 160-6000000043054-91 za lečenje naše malene sugrađanke Sofije Markuljević i opraštamo vam sve vaše grehove“, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare