Vladimir Matijašević; Foto : Pedja Milosavljevic

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević oglasio se sopštenjem, zbog nezadovoljstva fudbalera Borca iz Čačka koji su naveli da su poniženi predlogom FSS da im bude dodeljena jednokratna pomoć od po 500 evra.

PROČITAJTE JOŠ

„Povodom saopštenja bivših igrača koji su se oglasili preko Sindikata fudbalera „Nezavisnost“ osećam ličnu i profesionalnu potrebu da objasnim određene stvari“, naveo je na početku saopštenja, a zatim nastavio Vladimir Matijašević.

„Lično sam ja, kao nekadašnji profesionalni fudbaler, zatim i funkcioner u više klubova, trenutno angažovan na mestu sportskog direktora FS Srbije, razgovarao nedavno sa predsednikom Sindikata „Nezavisnost“ Mirkom Poledicom i predočio da predsednik FS Srbije Slaviša Kokeza ima ideju da sa određenom donacijom od po 500 evra jednokratno, pomogne bivšim igračima koji imaju problema sa potraživanjima. Poledica mi je rekao da je to dobra ideja i imam pismenu prepisku sa njim o tome. Dogovor je bio da se sa idejom ne izlazi u javnost dok je ne odobri Skupština FS Srbije, što se posle sednice održane u utorak i dogodilo. Dakle, da budem jasan, nije FS Srbije želeo bilo koga da ponižava, niti da stavlja bilo kog igrača u neprijatan položaj. Ako smo od gospodina Poledice kao prvog čoveka Sindikata „Nezavisnost“ koji se bori za prava ovih fudbalera, dobili pozitivno mišljenje, smatrali smo da ne postoji razlog da ne učinimo koliko možemo u ovom momentu. Naglašavam ponovo, da kao bivši igrač kome su dugovali novac i kao profesionalac koji dugo radi u ozbiljnim fudbalskim sredinama, vrlo sam svestan kroz šta prolaze ti momci. Sve je bilo stvar naše dobre volje, a ne negativne namere“, poručio je Matijašević.

Podsetimo, ogorčeni fudbaleri Borca su poručili FS Srbije da ne žele da ih bilo ko vređa, već da pomenuti novac uplate u lečenje male Sofije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare