FOTO: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Fudbaleri Bajerna će u narednom periodu biti bez glavnog trenera Julijana Nagelsmana koji je zaraženom koronavirusom. Ipak, igrači minhenskog tima odlučili da se aktivno uključe u borbi protiv virusa.

Naime, Džošua Kimih i Leon Gorecka osnovali su fond „Šutnimo koronu“ koji služi za pomoć ugroženima od virusa. Obojica su dala po milion evra za ovu akciju. Prethodno je Kimih donirao pola miliona evra za UNICEF.

PROČITAJTE JOŠ:

„Svako od nas može da učini da se korona virus ne širi dalje, a samo svi zajedno možemo da damo doprinos da društvo bude bolje“, stoji u Kimihovoj izjavi na sajtu fondacije.

Ono što je čudno je što čak petorica igrača Bajerna nisu vakcinisana. Kako piše nemački „BILD“, po izjavama ljudi iz okruženja, Džošua nije protiv vakcinacije, nego želi da sačeka kvalitetniju, delotvorniju vakcinu od postojećih.

Trener Bavaraca Nagelsman, s druge strane, propagira opštu vakcinaciju.

„Pitajte ljude koji rade po klinikama kakav je pakao ako niste vakcinisani. Zato zagovaram i čvrsto verujem u dobro vakcinacije, ali nikada ne bih terao nekog na bilo šta“, rekao je Nagelsman.

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar