Foto: Ken Ishii/Pool Photo via AP/Tanjug

Situacija sve komplikovanija.

Predsednik Kolumbije Gustavo Petro dao je zabrinjavajuću izjavu povodom situacije oko otmice oca fudbalera Liverpula, Luisa Dijaza.

PROČITAJTE JOŠ...

Petro je tokom učešća na samitu Alijanse za ekonomski napredak Amerike u Vašingtonu istakao je ocu čuvenog fudbalera ugrožen život.

Luis Manuel Dijaz Mane kidnapovan je zajedno sa suprugom 29. oktobra. Ona je puštena istog dana, dok uprkos opsežnoj potrazi fudbalerov otac nije pronađen.

Iako je danima postojala neizvesnost oko toga ko je uopšte stao iza otmice, vlada ove zemlje je saopštila da je ona delo ozloglašene Nacionalne armije oslobođenja (ELN). U međuvremenu agencija Rojters objavila je najavu ove gerilske formacije da će Mane biti pušten, ali je prvi čovek Kolumbije poslednjim javnim istupom to doveo u pitanje.

„ELN je odgovorna za život Luisa Dijaza, a sve je urađeno na način koji ide protiv mirovnog procesa. Nismo uspeli da ga oslobodimo. Iako su u ELN-u izrazili volju da ga puste što je pre moguće, sati prolaze, a okolnosti situacije postaju veoma ozbiljne i menjaju se“, rekao je Petro.

On je takođe istakao i da je razgovarao sa fubalerom Liverpula i obavestio ga o novim detaljima slučaja.

BONUS VIDEO Smešna situacija – kao da su se takmičili u gađanju prečke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar