Foto: EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Predsednik Reala ponovo diže buru u evropskom fudbalu, mnogima se njegove ideje neće svideti

Florentino Peres je u nedelju održao govor na generalnoj skupštini Real Madrida, a tom prilikom dotakao se i stanja u evropskom fudbalu, te objasnio zašto se i dalje zalaže za Superligu.

Real je uz Juventus i Barselonu ostao jedini klub koji se i dalje zalaže za novo kontinentalno takmičenje, koje bi prema njihovom mišljenju privuklo mnogo gledaoca.

PROČITAJTE JOŠ:

„Naš voljeni sport je bolestan i glubi globalno vođstvo. Mladi ljudi su drastično smanjili interesovanje i treba da se promeni sve pre nego što bude prekasno. Nove generacije vole druge spektakle, onlajn platforme i video igre. Traže kvalitetan proizvod koji fudbal ne daje jer trenutna takmičenja ih ne privlače. Čak ni finala“, rekao je Florentino Peres.

Superliga bi prema njegovom mišljenju bila mnogo zanimljivija od nacionalnih šampionata.

„Sa najvećim poštovanjem za nacionalne lige, velike evropske lige treba da ponude mečeve kroz celu godinu koji će vratiti mlade“.

Peres je istakao da Real više nije u samom vrhu kada je vrednost kluba u pitanju.

„UEFA uvećava broj utakmica nebitnih klubova. Samo će tako ubrzati propast evropskog fudbala. Po Forbsu Real je 13. najvredniji klub u svetu a ranije smo bili peti. Samo tri fudbalska kluba su na toj listi. Trend je neupitan. Mora da se dešava nešto veoma dobro u Americi, a nešto veoma loše u Evropi“, dodaje Peres.

BONUS VIDEO Mbape – najplaćeniji fudbaler današnjice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar