Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbalski savez Srbije održaće u utorak godišnju skupštinu na Kopaoniku, gde će biti doneto nekoliko krupnih odluka vezanih za Superligu.

Od ranije je već poznato da će naredna sezona elitnog fudbalskog takmičenja u Srbiji biti uvećana za još četiri predstavnika, pa će umesto dosadašnjih 16 aktera, u igri biti 20 klubova.

PROČITAJTE JOŠ

Poznato je da su promociju na terenu izborili Zlatibor, Bačka i Metalac, dok će po svemu sudeći, umesto Grafičara koji je odustao od Superlige, mesto zauzeti Novi Pazar, što je inovacija u srpskom fudbalu oslovljena pod imenom „tender“.

Najjaču ponudu navodno je dao klub s Jošanice i očekuje se da sutra u podne to FSS i ozvanični na skupštini.

Delegati Fudbalskog saveza imaće na stolu i temu vezanu za broj proširenja stranaca, dosad su bila dozvoljena četvorica u svakom klubu, a od naredne sezone će prema svoj prilici taj broj biti uvećan za još dva legionara.

Nema dileme da će to najviše ići u prilog večitim rivalima – Crvenoj zvezdi i Partizanu da se dodatno „naoružaju“, pošto bi trebalo da bude izglasan broj od šestorice stranaca.

Osim povećanog broja inostranih fudbalera, obaveza je da u timu budu i dvojica igrača uzrasta do 21. godine, koji na terenu moraju provesti bar poluvreme, dok su još dvojica od 21. godine obavezna da se nađu među rezervama.

Jedna od tema biće i pomeranje starta nove sezone Superlige, planirano je da startuje 27. jula, ali prema poslednjim informacijama početak će biti prolongiran za 1. avgust.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare