Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Podrška brzo stigla

Fudbalski savez Srbije (FSS) i ministar sporta Zoran Gajić pružiće maksimalnu podršku Fudbalskom savezu Kosova i Metohije nakon što su vlasti tzv. Kosova zabranile organizaciju utakmica koje nisu pod njihovim patronatom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kao krovna organizacija stojimo maksimalno uz FS KiM, pružićemo svu neophodnu podršku u skladu sa našim mogućnostima i po ovom pitanju usko i intezivno sarađujemo sa državnim organima Republike Srbije“, poručili su iz FSS.

Gajić je oštro osudio postupke kosovske policije.

„Radi se o još jednom sramotnom pritisku na srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji. Nedozvoljavanje igranja utakmica i liga, čak i u dečijim takmičenjima je nezabeležena diskriminacija prema sportistima koji samo žele da se bave sportom“, izjavio je Gajić za Tanjug.

Ministar je dodao da ove odluke nemaju veze sa sportom.

„Obaveštnje iz tamošnje policije u kome zabranjuju organizaciju utakmica koje nisu pod patronatom sportskih saveza takozvane države Kosovo je vid političkog pritiska i nema nikakve veze sa sportom. Na Ministarstvu sporta je da nastavi da pomaže sport na jugu Srbije i da se borimo za naš narod na Kosovu i Metohiji”, dodao je ministar Gajić.

BONUS VIDEO Kristijano Ronaldo postigao četiri gola i proslavio veliki jubilej

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar